ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

ERA Janssens & Janssens hadden we sowieso in ons hoofd, omdat die naam regio Aarschot bij wijze van spreken een merknaam is geworden.

In februari 2015 overlijdt de vader van Dominique Loozen (56). Zijn hulpbehoevende moeder is van dan af voor ondersteunende zorg aangewezen op een rustoord. Zo komt de ouderlijke woning in Aarschot van de ene op de andere dag leeg te staan.

“We hebben eerst de emoties wat op hun beloop gelaten, want ook al woonde er niemand meer, we konden niet meteen aan verkopen denken. Een half jaar na het overlijden van ons vader vond ons moeder dan de tijd gekomen om haar woning van de hand te doen. Ze wilde mijn broer en mij van de onderhoudstaken ontlasten en verhuren was voor haar geen optie. Vorig jaar in september hebben we het huis zelf proberen te verkopen. Dat hebben we een maand of twee volgehouden, maar mijn broer en ik zijn geen commerciële talenten en we voelden dat er van verkopen niet veel in huis zou komen. (lacht) We hebben dus vrij snel beslist om het aan een immokantoor uit te besteden.”

Hoe kies je voor een dergelijk kantoor?

“ERA Janssens & Janssens hadden we sowieso in ons hoofd, omdat die naam regio Aarschot bij wijze van spreken een merknaam is geworden. Maar, we wilden verschillende klokken horen luiden, dus we hebben eerst twee andere makelaars gecontacteerd. Als derde hebben we dan Koen gebeld. Dat was helemaal anders. Je voelt direct dat dat een professional is. Hij straalt rust en zelfvertrouwen uit. Ik had die professionaliteit wel verwacht, want Christel die bij ERA Janssens & Janssens werkt, is een ex-collega van mij die ik vertrouw, en zo kende ik hun positieve reputatie al. Bovendien zijn ze in Aarschot gevestigd, ze kénnen de stad en de Witte Wijk zoals het daar genoemd wordt. Daar zijn trouwens meerdere huizen verkocht, bijna altijd door hen. We hebben niet lang moeten nadenken. In januari hebben we getekend en op acht april was mijn ouderlijk huis verkocht."

Hoe verliep de samenwerking?

“Koen legde duidelijk uit aan de hand van welke formule hij tot een prijsstelling kwam, en er werd afgesproken dat er maandelijks een verkoopverslag zou volgen over wie er geweest en wat er gezegd was. Dat was ook zo in de praktijk. Telkens er iemand op bezichtiging was geweest, kregen wij een kort telefoontje van Cleo, dat ’s avonds gevolgd werd door een uitgebreider verslag per e-mail. Dat was zó efficiënt. En handig ook, want zo kon ik de e-mail forwarden naar mijn broer en naar de kinderen van mijn overleden broer. Ik ben zelf geen enkele keer op de website gaan kijken, ik geef toe dat ik daar heel laks in ben. Het vertrouwen was er gewoon, in Koen en zijn aanpak, in Christel en in Cleo. Ik had het gevoel dat het huis bij goede mensen in goede handen was.

Om nog zo’n voorbeeld van hun efficiëntie te geven… Op een bepaald moment stuurde ik om half negen ’s avonds een e-mail met een paar vragen naar Christel. Een kwartier later had ik haar al aan de lijn, mét de antwoorden. Waar ga je dat nu nog vinden? Ze spelen echt wel kort op de bal.

We zijn begonnen met een vanafprijs, maar omdat mijn moeder redelijk ongeduldig was - misschien ook omdat we niet zo vertrouwd waren met het principe - heeft ze na een maand aangedrongen op een vaste prijs én een prijsverlaging om sneller tot een verkoop te kunnen komen. Maar nog vóór die inging, is de woning verkocht aan de oorspronkelijke vraagprijs. Koens waardebepaling zat dus absoluut wel goed.”

Wat kan je besluiten uit je keuze voor ERA Janssens & Janssens?

“Als ik ooit nog eens in een situatie terechtkom waarbij ik een onroerend goed wil verkopen, dan zal ik het zeker niet meer zelf proberen. Daar begin ik niet meer aan. Je mag niet vergeten dat je een verkoopcompromis moet opstellen met de resultaten van alle vooronderzoeken. Wij stonden met onze mond open toen we hoorden wat dat allemaal inhield. Er kruipt trouwens heel veel tijd in een dergelijke verkoop en zowel mijn vrouw als ik werken full time en we hebben vier kinderen en vijf kleinkinderen. Dat is niet te combineren. Trouwens, als je als eigenaar zelf verkoopt en er duikt in een later stadium een probleem op, dan trekt de koper bijna altijd aan het langste eind. Het is dus absoluut de moeite om met een makelaar te werken.

De samenwerking met ERA Janssens & Janssens was prima, zeker voor herhaling vatbaar. Ze krijgen van mij een acht en een half omwille van de vertrouwelijke en correcte aanpak.”

← Naar het overzicht