ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Luc en Anita Vanhemelen-Valgaerts

Wanneer de bewoonster van Luc Vanhemelens ouderlijke woning in Kessel-Lo haar huurcontract opzegt, buigen Luc (69) en zijn echtgenote Anita Valgaerts (68) zich over de toekomst van het huis. Zullen ze het zoals de afgelopen dertig jaar opnieuw verhuren, of is verkopen de betere optie?

“Het huis bleek de voorbije jaren door de huurder verwaarloosd, en een controle van de toestand waarin het werd achtergelaten deed ons vermoeden dat de kosten voor de opknapwerken stevig zouden kunnen oplopen”, vertelt Luc. “Ik had op mijn leeftijd geen zin meer om er zelf nog mijn tanden in te zetten en het leek me ook niet direct rendabel om de renovatie uit te besteden. Dus, met spijt in het hart, maar het was een uitgemaakte zaak: verkopen.”

Ook een uitgemaakte zaak: ERA Janssens & Janssens zou de verkoop begeleiden.

“We zijn direct naar hen toe gestapt”, weet Anita nog. “Het was onze éérste en onze láátste stop. We hebben nergens anders een offerte laten opmaken, geen andere kantoren vergeleken, niks. Straffer nog, we hebben zelfs niet eerst geïnformeerd naar hun makelaarscommissie.”
“Dat komt omdat we blindelings voor hen gekozen hebben op basis van hun zichtbare resultaten”, vult Luc aan. “Door hun duidelijke overwicht in de regio, de opvallend snelle verkopen en de referenties van mensen die via hen goed en vlot verkocht hebben.”

“Helene heeft na een bezoek ter plaatse de waarde van het huis bepaald en dan een vanafprijs voorgesteld. We waren op de hoogte van het bestaan van zo’n biedsysteem, maar wisten niet exact wat het inhield. Daardoor twijfelden we aanvankelijk wel over het op het eerste gezicht wat lage startbedrag. Maar de uitleg van Helene hield steek. Als verkoper schat je de waarde van je eigendom sowieso altijd hoger in, terwijl de kóper hoopt er zo weinig mogelijk voor te moeten betalen. Bovendien weten ze bij ERA Janssens & Janssens waar ze mee bezig zijn. Je moet hen met hun jarenlange ervaring niks meer wijsmaken en je mag hun vakkennis zeker niet onderschatten."

Dus jullie tekenen een verkoopovereenkomst bij ERA Janssens & Janssens. Wat heeft het kantoor vervolgens allemaal ondernomen?

“Ze hebben nauwelijks de kans gekregen”, lacht Anita. “Op een dinsdag begin april stond het huis op de website. Op vrijdag liet Yannick ons weten dat er al twaalf geïnteresseerden waren langsgekomen - met verschillende biedingen als resultaat - maar ook dat er op maandag nóg eens vijf bezoeken gepland stonden. Het volgende telefoontje was om ons te melden dat het huis verkocht was. In minder dan acht dagen, veel sneller dan verwacht, en na meer dan achthonderd klikken op de website!”

“Toen we te horen kregen aan welke prijs, viel ik helemáál uit de lucht”, glundert Luc. “Het bieden was een flink stuk boven de vanafprijs geëindigd. Veel hoger dan ik ooit had durven te denken.
We hebben een heel goede service gekregen, door vriendelijke mensen. Ze gaan tot het uiterste, maken tijd voor hun klanten en je hoeft hen geen tien keer iets te vragen. We hadden het ons niet beter kunnen voorstellen, dus dan geef je toch al rap een negen of een tien. Pak maar een tien. Of om het met de woorden van Tina Turner te zeggen: ze zijn Simply the Best.”