ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Omer & Nicole Heusdens-Beelen

Omer (70) en Nicole (68) Heusdens-Beelen wonen in Kortenaken. Ze zijn er de fiere eigenaars van een mooie woning met een prachtige grote tuin. De minutieuze zorg voor hun talrijke bloemen en planten, en het zalige genot van de groene verpooshoekjes zijn hun lang leven. Toch is het net hun grote trots die hen op een dag voor een dilemma stelt…

“Nicole ziet onze tuin graag heel mooi onderhouden en ze is daar nogal perfectionistisch in”, verklaart Omer. “Ik heb haar daar altijd graag in bijgestaan, tot ik te erge last kreeg van mijn schouder. Dat stelde ons voor de keuze: of we laten hem verwilderen, of we vragen iemand om hem voor ons te verzorgen. Dat laatste mét het risico dat het niet met dezelfde hartstocht zou zijn die wij daarvoor aan de dag legden. De slotsom was dat als we op onze leeftijd niet meer ten volle van onze tuin konden genieten, we er dan beter afstand van zouden nemen. Dat betekende dan ook het afscheid van onze thuis aan de Heerbaan, met de stille hoop dat de nieuwe eigenaars de tuin in ere zouden houden.”

Eens die knoop doorgehakt, hadden jullie een idee van aanpak?

“Ja. We hebben direct naar ERA Janssens & Janssens gebeld. Je kunt er immers niet naast kijken: hier in de streek wordt 80% van de woningen via hen verkocht, en vlót verkocht.”
“Ook de vriendin van mijn broer heeft vorig jaar haar huis door hen laten verkopen”, zegt Nicole. “Het was direct verkocht. Zij heeft hen dus ook aangeraden.”
“De afspraak met Helene voelde niet als een zakelijk gesprek tussen verkopers en makelaar, maar eerder als een gemoedelijke babbel onder vrienden. Ze vroeg of wij nog bedenktijd nodig hadden, maar als iets goed voelt, moet je er niet te lang over nadenken.”

Heeft ERA Janssens & Janssens jullie verwachtingen ingelost?

“Eigenlijk hadden wij geen verwachtingen, omdat het voor ons niet dringend was. Maar ze hebben ons wel aangenaam verrast. Zij als makelaars hebben een nuchtere kijk op alle voor- en nadelen van een woning, terwijl voor ons als verkopers het emotionele aspect sneller de bovenhand krijgt. Helene informeerde naar onze ideale vraagprijs, maar vroeg ons tegelijk afstand te doen van het stuk emotionele waarde dat we daar bijna zeker in zouden opnemen. Zij van haar kant stelde een prijs voor die ze ook zou kunnen verdedigen tegenover een extern aangesteld financieel expert. Dat onze woning in drie maanden tijd aan de vraagprijs is verkocht, bewijst dat haar waardebepaling realistisch was. Omdat we daar zo tevreden mee zijn, willen we een tegenprestatie leveren en laten we al onze meubelen achter, zodat de kopers, een jong koppel, niet in een leeg huis terechtkomen. Voor wat hoort wat, vinden wij.”
“Noteer trouwens maar dat we voor hen nóg een aangename verrassing in petto hebben”, voegt Nicole er geheimzinnig aan toe.

Wat hebben jullie verder nog onthouden?

“Ons huis heeft niet zo heel veel bezoekers gehad, een 8-tal geïnteresseerden, omdat een grote tuin soms wat afschrikt. Maar toch is ERA Janssens & Janssens altijd voor ons in de weer geweest. Wanneer medewerker Yannick bezoekers had op een ander pand in deze regio en ter plekke duidelijk werd dat het niet aan de verwachtingen voldeed, dan stelde hij ook een bezichtiging van onze woning voor. Hij wachtte dus niet eerst een aanvraag voor een bezoek aan ons huis af, maar vatte meteen de koe bij de horens. Hij is nog jong, maar heeft duidelijk al die professionele klik gemaakt. Dat noem ik service. Het typeert het kantoor trouwens dat ze niet alleen met de verkopers, maar ook met de noden van de kopers begaan zijn. Dat ze op zoek gaan naar de beste manier om oude en nieuwe eigenaars samen te brengen. Dat is zeker ook een pluim op de hoed van Helenes partner Koen.

Onze samenwerking met ERA Janssens & Janssens kunnen we bestempelen als familiaal, gemoedelijk, alsof we elkaar al veel langer kenden. Alsof de verkoop afgehandeld werd als vrienden onder elkaar. Dat ze hun stiel kennen, dat hoeft niet meer gezegd te worden. Als mensen ons vragen waar ze moeten zijn om een huis te verkopen: ERA Janssens & Janssens! Als je ons vraagt om er een cijfer op te plakken, dan is dat een 10 op 10, hè.