ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Andre en Jenny Broos-Van de Laer

Als het aan Jenny Van de Laer had gelegen, waren ze al eerder verhuisd. Maar haar man, Andre Broos, die zijn hele leven in het huis heeft gewoond, wordt weerhouden door nostalgie en de liefde voor zijn hof.
Wanneer Andre’s rug begint op te spelen en het onderhoud van de tuin van een leuke ontspanning in een moeizame klus dreigt te veranderen, trekt het koppel er een streep onder. Ze gaan op zoek naar een leuk appartement in Diest…

“Ik wilde inderdaad al een tijdje verhuizen”, bevestigt Jenny. “Doordat ik last kreeg van artrose in mijn handen, was het huis naar mijn gevoel te groot geworden om te onderhouden. Maar Andre zag verkassen nog niet zitten. Logisch ook, hij heeft hier vijfenzeventig jaar gewoond. Wanneer ik het onderwerp aankaartte, had hij altijd wel een argument om nog wat langer te blijven. Hij zou wegkwijnen op een appartement, zei hij, en zolang hij zijn schop nog kon opheffen, wilde hij blijven. Bovendien konden we het onze hond, dat arme beest van 14 jaar oud, toch niet aandoen te verhuizen (lacht).

”Maar, in 2008 ondervindt Andre last van rugpijnen en wordt het inderdaad moeilijker om zijn schop op te tillen. Liever geen tuin dan eentje waarvan je met lede ogen moet dulden dat het onkruid welig tiert. De hond hebben ze intussen moeten laten inslapen. Niets houdt hen nog tegen om samen van hun oude dag te genieten in het levendige Diest, dat toch al hun beider harten heeft gestolen.

Hoewel de twee dochters aanbieden om hun ouders met de verkoop van het huis te zullen helpen, willen Andre en Jenny toch de tussenkomst van een makelaar inroepen. In de buurt gaat de uitstekende reputatie van ERA Janssens & Janssens het kantoor ver vooraf.

“Mensen die met ERA Janssens & Janssens te maken hadden gehad, waren blijkbaar erg tevreden over hun aanpak”, vertelt Jenny. “Ze zeiden dat het sympathieke mensen waren en dat je door voor hen te kiezen van alle geloop af was. Ik wist waar het kantoor zich bevond, omdat mijn zus in de buurt woont, en we hebben een afspraak gemaakt.”

“Koen kwam langs en na het huis bezocht te hebben, was hij er van overtuigd dat het in de smaak zou vallen bij de kopers.”, aldus Jenny. “De prijs die hij voorstelde, leunde trouwens heel dicht aan bij het bedrag dat wij voor ogen hadden”, voegt Andre er aan toe.

In oktober wordt het huis van Andre en Jenny opengesteld voor het publiek tijdens ERA’s Open Huizen Dag. “Dat leverde een vijftal geïnteresseerde kopersduo’s op, maar met de financiële crisis die toen net de kop opstak, was het niet voor iedereen even evident om een lening vast te krijgen”, weet Jenny. “We twijfelden even of we niet wat in prijs zouden moeten zakken, maar mensen die eerder al met ERA Janssens & Janssens verkocht hadden, verzekerden ons dat die makelaars hun prijzen kenden en er nooit ver naast zitten.” De tweede Open Huizen Dag resulteerde in drie serieuze kandidaten, waaronder de uiteindelijke kopers.

“Waarom we bij ERA Janssens & Janssens getekend hebben? Omdat we van bij de eerste ontmoeting het gevoel hadden dat we elkaar al jaren kenden.”, verklaart het paar. “Er was meteen dat vertrouwen. Zo is Koen zelfs mee gaan kijken naar een appartement dat we op het oog hadden. Het zijn mensen die eerlijk zijn en begaan met hun klanten. Je mag hen alles vragen en ze zullen je advies geven, maar ze mengen zich niet in je keuzes. Zelf moet je niks doen, enkel beslissen. We missen Koen, Helene, Peggy en al dat volk dat hier over de vloer kwam zelfs al een beetje….”

“Ik zou het kantoor zeker aan andere verkopers aanraden’, stelt Jenny. “Ik zou zelfs met hen meegaan! Op een schaal van 1 tot 10? (zonder nadenken) Twaalf en half!”