ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Stefaan Weckx

Zo’n zeventien jaar geleden koopt Stefaan Weckx een kant-en-klare kijkwoning in Bekkevoort. Op dat moment voor hem de best denkbare beslissing, want zijn hectische professionele leven laat hem niet toe zich na de werkuren nog met de afwerking en de inrichting van een woonst bezig te houden. Maar, twaalf jaar later begint het te kriebelen…

“Er moet iets in mijn onderbewuste zijn blijven sluimeren”, mijmert Stefaan, “want na al die jaren borrelde toch de behoefte op om samen met mijn partner Els iets helemaal van onszelf te creëren. Ik voelde ineens een onweerstaanbare drang om letterlijk met mijn eigen handen aan onze toekomst te bouwen. In mijn hart ben ik altijd een doe-het-zelver geweest, vandaar misschien. Dus, we zochten een geschikte grond in dezelfde regio, we vonden er een en we zijn eraan begonnen.”

Op zo’n moment moet er ook beslist worden wat er met jullie bestaande woning gebeurt?

“Dat is een proces dat we doorgemaakt hebben”, weet Els. “Vóór we met de bouwwerken van start gingen, hebben we het huis een eerste keer laten schatten, louter ter informatie. Dat moet vier à vijf jaar geleden zijn. We hebben toen twee makelaars uitgenodigd. Een daarvan was Koen Teeuws van ERA Janssens & Janssens, omdat het ons meermaals was opgevallen hoe sterk zij in deze omgeving vertegenwoordigd zijn, en omwille van het feit dat er bij ERA duidelijk beweging zit in de verkoop. Het waren met beide heren positieve gesprekken en we hebben hen in de zomer van 2018 ook alle twee opnieuw om advies gevraagd. Dan hebben we er nóg een maand over laten gaan alvorens de knoop door te hakken. Al helde onze voorkeur toch al voor vijfenzeventig procent over naar het ERA-kantoor.”

“De finale beslissing om te verkopen heeft inderdaad een tijdje aangesleept”, vult Stefaan aan. “We hadden ook de opties verhuren en verkopen al tegen elkaar afgewogen, en op dat vlak waren we er snel uit dat we niet de zorgen wilden die vaak met verhuur gepaard gaan. We hebben uiteindelijk gekozen om met Koen te werken omwille van het warme contact, de meerwaarde van het netwerk, en de faciliteiten die hij ons kon bieden. Zoals de vanafprijs.”

Wisten jullie wat die inhield?

Els: “Koen was onmiddellijk mee met ons verhaal. Het was direct duidelijk dat hij voor ons zijn best wilde doen. Maar die vanafprijs, daar stond ik eerlijk gezegd nogal weigerachtig tegenover.”
“Ik kende het principe ook niet, maar nadat Koen het me had uitgelegd, wilde ik het wel proberen”, vult Stefaan aan. “Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Ik zag niet meteen risico’s en het zou wel eens kunnen werken. Immers, je overdondert de potentiële kopers niet met een te hoge instelprijs, en als verkoper kunnen ze je niet vastpinnen op een bod. Al hield ik er wel een beetje rekening mee dat het concept alleen in uitzonderlijke omstandigheden succes zou kunnen hebben. Maar kijk, ook in ons geval is het zeer positief uitgedraaid.”

“Ik denk dat ik mag zeggen dat het zowel voor ons als voor Koen een plezante samenwerking is geweest. De vanafprijs was zeker een pluspunt, net als de Open Huizen Dag. Maar ik wil ook de buurtmailing vermelden. Zelfs wanneer de verkoop rond is, laten ze de buren weten dat er nieuwe eigenaars zijn. Die naservice vind ik top!
We zijn heel tevreden over de bemiddeling door ERA Janssens & Janssens, voornamelijk omwille van de aangename, persoonlijke benadering en de betrouwbaarheid van Koen. Tien op tien, dat bestaat niet, dat geef ik nooit, en negen leunt nog te dicht aan tegen perfectie. Volgens mij is acht en half het hoogst menselijk bereikbare, dus dat is het cijfer dat ik hem graag geef. Al kan ik niet zeggen waar dat anderhalve punt dan naartoe is.”