ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Marie-Thérèse De Cock

Met het overlijden van haar vriend ebt voor Marie-Thérèse De Cock (72) ook het thuisgevoel weg. Ze beslist daarom haar woning in Scherpenheuvel te verkopen. Het staat vast dat ze met een makelaar zal werken, en in eerste instantie volgt ze het advies van de buren. Ook al negeert ze daarmee haar buikgevoel…

“Ik had me altijd voorgenomen om naar ERA Janssens & Janssens te gaan, maar ik tekende dus een contract bij een van hun concullega’s. Ik wist meteen dat hun vraagprijs veel te hoog was. Na een half jaar, zonder bezoekers, heb ik het contract toch nog met zes maanden verlengd. Dat leverde drie bezichtigingen op. Daarna stopte het voor mij en ik ben alsnog naar ERA Janssens & Janssens gestapt.”

Hoe was die kennismaking?

“Als het aan mij had gelegen, had ik bij Koens eerste bezoek aan mijn woning meteen getekend. Maar hij wilde eerst een realistische prijsberekening maken op basis van onder andere de staat en de ligging van het huis. Zijn conclusie bij onze volgende afspraak was dat hij het niet verkocht zou krijgen aan dezelfde prijs als die waar het vroeger aan te koop had gestaan. Daar begon hij niet aan, zei hij. Ik had alle begrip voor zijn mening, want ik was me er altijd bewust van geweest dat er nog kosten aan waren.”

En dan begin je aan wat eigenlijk al je derde verkooppoging is.

“Deze keer werd er duidelijke publiciteit gevoerd, onder andere in een foldertje van het kantoor en heel mooi op de website, met veel knappe foto’s en een virtuele toer. Ik kreeg ook geregeld een boekje met daarin alle informatie over de bezoeken. Dat waren er minimaal één, en soms wel drie per week. In zeven maanden tijd was mijn huis verkocht. Dat lijkt misschien lang, maar dat is het niet. Tenslotte heeft het bij de eerste makelaar een hele tijd aan een te hoge prijs te koop gestaan. Mensen merken dat op, zien dat het intussen bij een ander kantoor staat en vragen zich af wat er met de woning scheelt. Ik was dus zeker content.”

En toen?

“Toen moest ik dringend op zoek naar een nieuwe woonst. Ik had voor mezelf al uitgemaakt dat ik op mijn leeftijd niets meer wilde kopen, maar dat ik een appartementje wilde huren in Aarschot, mijn heimat. Ik had drie maanden de tijd om iets te vinden waar ik me weer thuis zou kunnen voelen. Ik had al een aantal vergeefse pogingen ondernomen, toen ik een telefoontje kreeg van Koen met de melding dat hij misschien iets geschikts voor me had. Hij had een koppel over de vloer gekregen dat overwoog om een appartement dat ze jaren als opbrengstwoning hadden verhuurd nu van de hand te doen. Enkel als de ideale huurder zich aandiende, zouden ze afzien van verkopen. Koen zag in mij die ideale huurder en hij bracht me in contact met de eigenaars. Ik was meteen verkocht. Hij heeft eigenlijk een verkoop afgeslagen om mij aan een nieuwe thuis te helpen.”

Samengevat: hoe kijk je terug op je keuze voor ERA Janssens & Janssens?

“Koen is professioneel, maar niet in de zin van puur zakelijk. Er zit ook nog menselijkheid in. Hij is behulpzaam, zoekt een oplossing voor eventuele problemen en checkt altijd of je als eigenaar akkoord gaat. Het is niet alleen verkopen dat voor hem telt. Bij ERA Janssens & Janssens zijn ze betrouwbaar, vriendelijk én correct in hun afrekeningen. Geloof me, dat laatste heb ik gecontroleerd. Ze zijn minstens een negen op tien waard.Ik wíst gewoon dat ik direct naar ERA Janssens & Janssens had moeten gaan. Vanuit mijn ervaring raad ik mensen uit de streek aan niet eerst elders hun geluk te gaan beproeven, maar meteen voor dit kantoor te kiezen.”