ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Hedwig en Ria Vancauwenbergh-Cresens

Hedwig Vancauwenbergh en zijn vrouw Ria Cresens rijden al eens graag rond om wat huizen te bekijken, maar ze zijn niet actief op zoek naar een nieuwe woonst. Tot ze in december een telefoontje krijgen van Hedwigs broer Gerrit. Die heeft in een folder van ERA Janssens & Janssens een woning in Langdorp gezien, waarvan hij vermoedt dat die zijn broer en schoonzus zou kunnen interesseren.

“Toen Ria het op de website ging checken, geraakte ook ik gefascineerd door het huis en we wilden het toch eens in het echt zien”, vertelt Hedwig. “Dus we maakten een afspraak. Met ERA Janssens & Janssens hadden we eerder al kennis gemaakt, een jaar of vijf geleden, toen mijn vader zijn huis via hen te koop had gesteld. We hadden direct weer dat goed gevoel bij Koen. Hij is rustig, niet pusherig, en hij laat je ongestoord rondkijken.
Vanaf het moment dat we de woonkamer binnenkwamen, waren we meteen onder de indruk: een knap huis, instapklaar en mooi afgewerkt. Ook mijn broer oordeelde met kennis van zaken dat de prijs-kwaliteitsverhouding heel goed was. Hij raadde ons bovendien aan om niet te lang te wachten, omdat een dergelijk huis wel eens snel weg zou kunnen zijn. Met zijn zegen hebben we dan beslist om te kopen.”

Maar jullie hadden al een woning, en geen plannen om te verhuizen.

“We woonden in een bel-etagewoning in Linden, en ooit zouden we voor de keuze komen te staan om ofwel onze bovenverdieping te renoveren en er te blijven wonen, of te verhuizen”, gaat Ria verder. “Met de steun van mijn schoonbroer Gerrit is die beslissing om iets te kopen dus versneld. De volgende stap was een bezoekje aan de bank en dan hebben we Koen laten langskomen voor een schatting van onze eigen woning.”
“Ik had vooraf een idee van de prijs die ik graag voor ons huis gehad zou hebben, maar Ria dacht dat die niet haalbaar zou zijn”, vervolgt Hedwig. “Koen heeft daarop een vanafprijs voorgesteld. Die lag wel lager dan de prijs die we hoopten te krijgen, maar zou door een biedsysteem meer kans maken om dicht in de buurt van het gewenste bedrag te komen. Bovendien bereik je zo een publiek dat anders misschien afgeschrikt wordt door een te hoge plafondprijs. Met een snellere verkoop als resultaat. We kenden het systeem niet, maar na Koens uitleg waren we overtuigd.”

“Een week later hebben we de aankoopbelofte voor het huis in Langdorp getekend en toen was mijn grootste schrik dat we het onze niet op tijd verkocht zouden krijgen”, herinnert Ria zich nog. “Want, we hadden die centen wel nodig voor de aankoop. Maar volgens Koen was het perfect doenbaar, zeker met die vanafprijs. Hij had al voorzien dat we konden deelnemen aan de ERA Open Huizen Dag in maart. Daarvoor kregen we de opdracht ons huis toonbaar te maken en daar hebben we ferm ons best voor moeten doen. We zijn twee weken druk geweest met spullen te verhuizen om ruimte te creëren voor de fotoshoot. We hebben daar van het kantoor trouwens twee grote pakken met verhuisdozen voor gekregen.” Hedwig: “Ik dacht dat al die moeite voor niks geweest zou zijn, omdat ik geloofde dat er geen kat naar onze woning zou komen kijken. Het was immers putje winter, berekoud, en het had gesneeuwd. We waren dan ook verrast toen onze buur liet weten dat er toch vier of vijf geïnteresseerden op bezoek waren geweest. ‘s Avonds belde Koen om ons te informeren dat de verwachte prijs was gehaald. Ik zei hem: ‘Amai, goe gewerkt, jong’. Een week later kregen we nog meer goed nieuws, namelijk dat er op de valreep nog hoger geboden was door de andere kandidaat-koper. In een dikke twee weken was ons huis verkocht, voor een mooi bedrag.”

“Na de aankoop in Langdorp hebben we eigenlijk nooit getwijfeld om ook voor de verkoop van ons eigen huis met ERA Janssens & Janssens te werken. Hier op de Diestsesteenweg en in de verdere omgeving zie je veel te-koopborden van hun kantoor. Ze leveren dan ook degelijk werk.
De samenwerking is heel efficiënt verlopen. Van ons krijgen ze een negen op tien, omdat ze ons goed geholpen hebben, we veel informatie kregen en we een heel goed telefonisch contact hadden. We hebben geen opmerkingen. Een wijze raad voor iemand die zijn huis wil verkopen, maar niet weet hoe hij het moet aanpakken: ‘Rijd naar de Diestsesteenweg in Tielt. Koen Teeuws, dát is de man’.”