ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Frans Verbeeck

Voormalig beroepsrenner Frans Verbeeck (76) was in de jaren zeventig goed voor ettelijke overwinningen en podiumplaatsen tijdens de klassiekers. Hij schreef maar liefst honderdzesenzestig profzeges op zijn naam en hield in 1973 Merckx van de Belgische driekleur. Aan het einde van zijn wielercarrière werd Frans als oprichter van Vermarc Sport een gevierd zakenman. Een die een goede deal weet te appreciëren. Daar gaat hij dan ook naar op zoek wanneer hij beslist twee bouwgronden te verkopen.

“Ik had twee gronden liggen, een in Wilsele en een in Aarschot. Ik had er geen plannen mee en mijn zoon ook niet, dus het leek me een goed idee ze te verkopen in functie van een notariële schenking aan mijn kleinkinderen. Met het betalen van het schenkingsrecht van drie procent kon ik hen immers de latere successierechten besparen. Ik zag het wel niet zitten om die stukken zelf te verkopen. Veel te veel gedoe. Het zou dus in ieder geval via een makelaar gebeuren.”

Hoe heb je die gekozen?

“Ik vertelde de notaris over mijn voornemen en hij kon me ERA Janssens & Janssens aanbevelen. Daarop is Koen samen met mij de bouwgronden gaan bekijken. Ik was er van uit gegaan dat ik het stuk in Wilsele als één geheel zou verkopen, maar hij raadde me aan om het te laten verkavelen, zodat het meer zou kunnen opbrengen. Een dergelijke verkaveling neemt behoorlijk wat tijd in beslag en is niet goedkoop, maar Koen was er van overtuigd dat het de moeite zou lonen. De beslissing bleef wel aan mij. Vanaf het eerste moment al had ik vertrouwen in hem, dus ik ben hem in zijn advies gevolgd. Hij heeft de verkavelingsaanvraag gedaan en samen met de landmeter alles geregeld. Ik heb niks moeten doen. Een kleine twee maanden na de verkaveling waren de twee stukken verkocht, mét de beloofde meerwaarde. Ook de grond in Aarschot had heel snel een eigenaar gevonden.”

Enig idee hoe ze precies tewerk gegaan zijn?

“Niet echt. Ik heb me er zo goed als niks van aan getrokken. In het begin belde Koen mij op om me op de hoogte te houden van de stappen die ze zouden ondernemen of al ondernomen hadden. Maar ik heb hem gezegd dat hij dat niet meer hoefde te doen. Hij moest zijn plan maar trekken. Dat hij maar deed wat hij het beste vond. En dat heeft hij ook gedaan. Hij heeft er het beste uit gehaald.”

Hoe kijk je terug op je keuze voor ERA Janssens & Janssens?

"Er zit verschil in makelaars. De ene is de andere niet. Koen is bijvoorbeeld niet opdringerig. Ik heb niet graag opdringerige mensen. Hij neemt ook zijn tijd. En hij is een van de meest correcte personen die ik op dit vlak al ben tegengekomen. Er was bijgevolg direct een klik. Wat hij beloofde, bracht hij in orde. Die jongen heeft echt goed zijn werk gedaan. En zijn vrouw ook. Ik zou iedereen aanraden om een makelaar in te schakelen en ik zou daarbij zeker hun naam laten vallen, want het was een heel geslaagde samenwerking. Ik geef hen een tien, alleen al omwille van het feit dat ze mijn verwachtingen overtroffen hebben. Ze hebben het nog beter gedaan dan ik al gehoopt had. Ik had Koen gezegd zijn plan te trekken en hij heeft die goed getrokken." (lacht)