ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Cor en Chris Kerremans-Van Camp

In 2011 vinden Cor en Chris Kerremans-Van Camp het stilaan tijd voor verhuisplannen. De kinderen leiden hun eigen leven en het onderhoud van het grote huis met dito tuin wordt geleidelijk aan een opgave. Voorlopig hebben ze alles nog onder controle, maar als gepensioneerde preventieadviseurs huldigen ze het principe ‘beter voorkomen dan genezen’. Het koppel gaat op zoek naar een nieuwe woonst.

“Het is een heel groot huis, met vijf slaapkamers, twee badkamers en nog twee zelfstandige woonunits. Tel daarbij op een tuin van vijfenzestig are en je begrijpt dat er ongetwijfeld een moment zou komen dat het ons te veel werd. We wilden ook onze drie kinderen er niet mee belasten. Bovendien is de woning veertig jaar oud en toe aan een opknapbeurt. Het was dus renoveren of iets nieuw kopen. Het werd het laatste. We wilden er ook nog sámen een nieuw begin van kunnen maken, dus uitstellen vonden we geen optie. In mei van dit jaar hebben we een appartement gevonden in Halen.”

Het startschot voor de verkoop van jullie huis.


“We wisten dat dit een moeilijk verkoopbaar eigendom was. Door de grootte, maar ook omdat het een soort kangoeroewoning is die is aangepast aan het comfort van onze andersvalide dochter. Het leek ons lastig om er een gegadigde voor te vinden en we wilden ons dus zeker niet zelf aan de verkoop wagen. Leen, de dochter van onze allerbeste buurman en vriend, die zelf al twee eigendommen en na zijn dood ook het huis van haar vader via ERA Janssens & Janssens had verkocht, was heel lovend over de samenwerking met het kantoor. Zo overtuigend zelfs dat wij geen andere makelaar hebben overwogen.”

Werden de verwachtingen ingelost?

“We hadden gezien welke onzinnige bedragen hier in de buurt soms voor huizen werden gevraagd en dat wilden wij niet. Die woningen bleven ook opvallend lang op de markt. De prijs die Koen voorstelde, was realistisch”, vertelt Chris. “Maar dan suggereerde hij een vanafprijs en daar had ik serieus mijn bedenkingen bij. Dat kon volgens mij nooit lukken, hoewel het huis hiernaast ook op die manier was verkocht. De tendens is om af te bieden, dus wie gaat er dan opbieden? Ik heb me toch over de streep laten trekken. En het is héél goed gelukt! Na acht weken is onze woning verkocht, maar al na drie weken kwam de eerste interessante bieding binnen. We hebben in totaal tweeëntwintig bezoeken gehad, twee à drie keer in de week, soms tot vier op één dag. Op dinsdag is de verkoop online gegaan en op vrijdag waren er al de eerste bezoekers. Die afspraken werden goed geregeld en we kregen na elk bezoek meteen feedback, ‘s anderendaags gevolgd door een uitgebreide e-mail. Zelfs tijdens onze vakantie in Frankrijk werden wij op de hoogte gehouden.”

Wat heeft volgens jullie het meest bijgedragen tot de vlotte en geslaagde verkoop?

Cor: “De virtuele rondleiding heeft in onze ogen echt wel gerendeerd. Daarmee geef je een overzichtelijk beeld van het pand en je houdt enkel de echte liefhebbers over. Onze woning is verkocht op zijn mooist – zo doen vrouwen dat toch ook, hè – want de foto’s waren heel knap. Ook de kaartjes die in de omgeving verspreid werden, hebben hun nut bewezen. Het zijn buren die uiteindelijk het huis gekocht hebben.”

Wat besluiten jullie uit de verkoopervaring met ERA Janssens & Janssens?

“Die was buiten verwachting positief. Niet alleen omdat ze een moeilijk verkoopbaar huis toch maar vlot aan een nieuwe eigenaar geholpen hebben, maar vooral omwille van de manier waarop ze het hebben aangepakt. Je stelt je de vraag of Koen een opleiding psychologie gevolgd heeft, of dat hij gewoon heel goede verkooptechnieken heeft. Hij snapte ons en hij heeft feeling voor wie de uiteindelijke koper zou kunnen worden. Bovendien is hij eerlijk, zowel jegens de verkoper als tegenover de koper. Die zal hij niet in de zak zetten. We hadden het van een makelaar allemaal veel seccer verwacht.
Je hebt maar één kans om je huis te verkopen. Daar moet je het mee doen. Het is je spaarpotje, hè. Daarom is het belangrijk dat de verkoop meteen in de juiste handen komt. Koen heeft ons bij de eerste afspraak duidelijk gemaakt dat ze niet de goedkoopste zijn – dat wisten we trouwens al van ons buurmeisje – maar ERA Janssens & Janssens is zijn commissie waard. Wij neigen zeker naar een negen op tien, omwille van de menselijkheid, de managementtechnieken en het vakkundig beheersen van de materie. Die combinatie had een gunstig effect op de verkoop van ons huis, maar ook op ons. Ook nu de euforie rond de verkoop een beetje is weggeëbd, blijft dat positieve gevoel hangen.”