ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Luc en Lucia Pardon-Kwisthout

Probeert u het zich eens voor te stellen: in minder dan één jaar een huis kopen, weer verkopen en opnieuw verhuizen naar je vroegere woonplaats.
“Kan dat?”, vraagt u zich af. Ja, het kan.
Zij deden het. Maak kennis met Luc Pardon en Lucia Kwisthout uit… Nossegem-Bekkevoort-Nossegem.

Luc en Lucia wonen al enkele jaren in Nossegem, wanneer ze op zoek gaan naar hun droomwoning. Die vinden ze maart 2008 in Bekkevoort. “Het was voor ons werkelijk een coup de foudre”, vertelt Lucia nog altijd gepassioneerd en met lichtjes in de ogen die haar stelling bewijzen. “Het was een mooie, ruime woning met veel lichtinval, die wel nog een opfrisbeurt kon gebruiken, maar het was precies wat we zochten.”

Na een eerste reeks opknapwerkjes gaat het op 13 juli met al hun hebben en houden van Nossegem naar Bekkevoort om er een nieuw leven te beginnen. Tijdens de zomermaanden geniet het paar intens van zijn nieuwe thuis. Maar, in september slaat de euforie bij Lucia om in een zekere tristesse. Ze mist haar familie en vrienden die veelaal in Waals-Brabant en rond het Brusselse wonen. Hoe mooi en gezellig ze het landelijke Bekkevoort ook vindt, als kind van de stad voelt ze er zich als een vis op het droge.
Luc heeft al snel in de gaten dat er bij Lucia iets wringt. Het koppel bespreekt hun bekommernissen en na amper zes maanden Bekkevoort beslissen ze opnieuw te verhuizen. 

Omdat ze twijfelen tussen het verhuren of verkopen van hun woning, nemen ze contact op met het vastgoedkantoor dat na een grondige evaluatie op basis van verschillende criteria bovenaan hun lijstje prijkt: ERA Janssens & Janssens. Samen met Koen Teeuws overlopen Luc en Lucia de pro’s en contra’s van beide opties en na meerdere nachtjes slapen, valt de keuze op verkopen. “Wij hadden zelf een prijs in gedachten, omdat we niet het risico wilden lopen onze broek te scheuren aan dit avontuur”, stelt Luc. “Koen heeft die dan lichtjes gecorrigeerd in functie van de verkoopbaarheid en daar konden wij mee leven. Intussen hadden we via een collega op mijn werk een huurwoning gevonden in Nossegem, dus financieel konden we ons een lange verkoopperiode ook niet echt veroorloven.”

“Op 13 februari prijkte ons huis op het Internet”, vervolgt Lucia, “en op 9 maart kregen we een telefoontje dat er zich een geïnteresseerde koper had gemeld. Of we even wilden langskomen in het kantoor. Toen we ’s anderendaags in Tielt-Winge arriveerden, lag het compromis al klaar en bleek dat de koper onderweg was. Dat was voor ons een grote verrassing, want wij hadden niet verwacht dat de verkoop zó snel rond zou zijn!” Luc: “Normaal zou onze woning twee weken later opengesteld worden tijdens de Open Huizen Dag. Blijkbaar wilde die koper niet het risico lopen dat de grote belangstelling die dag zou resulteren in het zich aandienen van concurrerende kopers. Daarom had hij zo snel beslist.”

“Wij zijn bijzonder tevreden over onze samenwerking met ERA Janssens & Janssens. We zijn door het team enorm goed ontvangen, kregen op al onze vragen duidelijke antwoorden, er heerste meteen een sfeer van wederzijds vertrouwen en je kunt er altijd rekenen op een professionele aanpak en een welgemeende smile.” Daar is het koppel het stellig over eens. “Mochten we ooit nog overwegen om iets te kopen, dan zou ik zeker Koen contacteren voor professioneel advies”, weet Luc. “En om hen nog eens extra te bedanken voor al hun hulp, springen we met Sinterklaas binnen met wat lekkers”, voegt Lucia er aan toe. “Noteer dat maar gerust, want het is beloofd!”.

Ze besluit: “ERA Janssens & Janssens? Je les recommande, ils sont super! Het is een fantastisch team. Van ons krijgen ze een 9, zeker, of 9,99, want nobody’s perfect.”