ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Steven en Diana Troch-Rudenko

In augustus 2014 beslissen Steven (49) en Diana (42) Troch-Rudenko, beide bediende in de sociaaleconomische sector, om hun gerenoveerde boerderij te verkopen.

“We waren enkele jaren geleden voor dit huis gevallen omwille van de charme en de ruimtelijkheid”, vertelt Diana. “Maar de laatste tijd liepen we er verloren. Steven heeft last van zijn rug, onze 18-jarige zoon begint aan hogere studies - de laatste stap voor hij het nest verlaat - en door een samenloop van omstandigheden gebruikten we maar de helft van het huis meer. Daarom hebben we gekozen voor kleiner wonen en meer quality time.”

Hoe hebben jullie de verkoop aangepakt?

Steven: “We hebben eerst zelf proberen te verkopen. Ondanks de boodschap ‘geen immobiliën a.u.b.’, kregen we van ’s morgens tot ‘s avonds bijna uitsluitend telefoontjes van makelaars, die zich bovendien voordeden als privépersoon. Ik vond dat van weinig respect getuigen. Ik wilde niet met een immobiliënkantoor werken omwille van een slechte ervaring op dat vlak. Het maakte me dus nóg kwader op makelaars.”
“Sommigen waren zó opdringerig dat we geen afspraak durfden te weigeren”, herinnert Diana zich nog. “Uiteindelijk hebben we er een viertal laten komen. Die waren zó positief over ons huis, beloofden dat het snel verkocht zou zijn en stelden een mooie, hoge prijs voor.” Steven: “Ik kom uit Brussel, dus ik kende de prijzen hier niet en dan vertrouw je toch snel op iemand die er professioneel mee bezig is. We hebben dus een contract getekend.”

Hoe ging dat?

“Dat was een ramp. Na vier maanden stapt de account manager van het kantoor bij ons binnen met de boodschap dat het pand overschat is en dat we de prijs met € 100.000 (!) euro moeten verlagen. Plots had hij ook geen goed woord meer over voor ons huis. We hebben niet veel bezoeken gehad en kopers werden ook niet altijd teruggebeld voor een afspraak. Toch hebben we het contract nog met een half jaar verlengd. Verloren tijd en energie. Ik word weer lastig als ik er aan terugdenk”, aldus Steven.

Hoe komt ERA Janssens & Janssens dan in het verhaal?

“Koen was eerder al ’s langs geweest. Hij was toen voorzichtig met zijn schatting - die lag een stuk lager dan die van de rest - wat we pas later hebben weten te appreciëren, omdat hij duidelijk realistischer was. Wij hadden uiteraard gekozen voor het voorstel met de hoogste vraagprijs en voor de makelaar die ons huis het sterkst ophemelde. Daar hadden we ons aan laten vangen. We hebben het dan eerst nóg eens zelf geprobeerd. Nochtans had Patrick van de plaatselijke frituur ERA Janssens & Janssens aangeraden, omdat hij zelf supertevreden was over hen. Die raad is blijven hangen, en na een tijdje hebben we Koen weer opgebeld.”
Vanaf toen was het gedaan met slapeloze nachten. ERA Janssens & Janssens hield zich aan de afspraken, ze zijn zó flexibel en elke stap die ze zetten werd met ons afgecheckt. Wij voelden ons alsof we deel uitmaakten van een team. En snél dat die werken! Zaterdagmorgen kregen we een bod dat voor ons O.K. was en zaterdagavond was het compromis al getekend! Maak dat mee! De verrassingen bij ERA Janssens & Janssens waren altijd aangenaam. Ook een pluim voor Christel, met wie we het meeste contact en een heel goede band hadden. Zij is altijd even positief, legt alles goed uit en geeft nooit op.

Het voordeel van werken met ERA Janssens & Janssens is dat in tegenstelling tot een kantoor dat geleid wordt door een manager Koen en Helene grondiger en consequenter zijn. Ze werken immers voor eigen reputatie. Een goede naam opbouwen duurt jaren, hem kapot krijgen gaat heel snel. Dat is iets fragiel. Er zijn zelfs concullega’s die Janssens & Janssens de beste verkopers in de regio noemen. Dat zegt toch wat.J

ij bent hun prioriteit. Zelfs als het verkoopproces iets langer duurt, zullen ze je niet pushen om je prijs te verlagen. Het is trouwens een kunst om een pand op de juiste manier op de markt te presenteren. De mevrouw van het koppel dat ons huis gekocht heeft zei dat ze het al ’s eerder op een site had gezien, maar dat ze toen geen idee had hoe groot het precies was. Ze heeft het daarna op de website van ERA Janssens & Janssens gespot en dat heeft haar overtuigd om te komen kijken. Had ze diezelfde informatie eerder gehad, had ze het misschien al vroeger gekocht.

Van ons krijgen ze absoluut een tien. Het was perfect! Het was de soort ervaring die je dag maakt, en niet alleen je dag, maar je hele maand.”