ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Peter & Nathalie Vranckx-Philippaerts

Wanneer Nathalie Philippaerts (29) en Peter Vranckx (31) zes jaar geleden een woning in Begijnendijk kopen, houden ze er rekening mee dat ze daar niet eeuwig zullen blijven wonen. In 2014 beginnen ze voorzichtig uit te kijken naar een nieuwe thuis. Een dik jaar later vinden ze die, via ERA Janssens & Janssens.

“We waren al een hele tijd aan het rondkijken en we hadden ook al onze financiële mogelijkheden berekend met het oog op een nieuwe aankoop. Toen we op dat specifieke huis in het aanbod van ERA Janssens & Janssens stuitten, was het liefde op het eerste gezicht”, haalt Nathalie enthousiast de herinnering aan hun vondst op. “Het was direct beslist.”

Tijd dus om jullie ‘oude’ woonst te verkopen.

“ERA Janssens & Janssens leek ons de logische keuze voor de verkoop van ons huis, omdat we via hen ook net gekocht hadden. Maar dat was niet onze enige motivatie”, vertelt Peter. “We hadden positieve feedback gekregen van een tante, van wie een collega eerst via een andere makelaar had proberen te verkopen, maar die later was overgeschakeld naar ERA Janssens & Janssens. Die mensen hadden ervaring met verschillende makelaars, maar vonden hen de meest professionele. Dezelfde ervaring hadden wij ook na onze aankoop. We hadden echt snel een afspraak, de rondleiding gebeurde heel spontaan en wees uit dat de foto’s op de website heel realistisch waren.”

Begin oktober tekenen jullie de overeenkomst.

“Ja. Wij wisten hoeveel we nodig hadden om met de verkoop van ons huis de aankoop van het nieuwe te kunnen dekken. De schatting van Koen kwam daar exact mee overeen, zónder dat we vooraf iets gezegd hadden. Het was voor ons ook belangrijk dat het huis zo snel mogelijk verkocht werd, om een overbruggingskrediet te kunnen vermijden. We vroegen Koen of hij ons dat kon garanderen. Hij antwoordde eerlijk dat hij dat niet kon, maar dat ze wel hun uiterste best zouden doen. Ze hebben woord gehouden: in anderhalve maand was onze woning verkocht.”

Verkocht met een ‘vanafprijs’.

“Eigenlijk liepen we daar eerst niet warm voor. Maar het heeft voor ons goed gewerkt, en we hebben er een mooi extraatje aan over gehouden. Het voordeel van een vanafprijs is onder meer dat je een groter publiek bereikt. Bij een effectieve vraagprijs kan er minder interesse zijn, omdat voor sommige mensen hun budget niet toereikend lijkt. Iemand die bijvoorbeeld een budget heeft van maximaal 250.000 euro, zal een woning met een vraagprijs van 270.000 euro mogelijk links laten liggen. Maar als de vanafprijs 250.000 euro is, zal hij misschien toch geneigd zijn om te gaan kijken en zelfs een iets hoger bod te doen. Eigenlijk kan je het vergelijken met een openbare verkoop, maar dan zonder de extra kosten. Je woning moet er wel voor in aanmerking komen, denken we. Wij rekenden er vooral op dat Koen wel wist wat hij deed.”

Hoe kijken jullie terug op de samenwerking met ERA Janssens & Janssens?

“We hebben ons eigenlijk nooit veel zorgen gemaakt over hoe die zou verlopen, voornamelijk door de positieve feedback van anderen. We hebben het gewoon in hun handen gegeven en zijn er verder niet echt nog mee bezig geweest. Ze zijn heel eerlijk en direct, zowel in hun uitleg als in de opvolging. Ze pushen ook niet en blijven altijd met beide voeten op de grond. En het zijn goede onderhandelaars. We spreken uit onze ervaring als koper en als verkoper. Het was een aangename manier van samenwerken.”

“Mochten we bij een nieuwe gelegenheid zeeën van tijd hebben om ons huis te verkopen, dan zouden we het zelf durven proberen. Maar als het snel en efficiënt mag gaan, dan raden we zeker ERA Janssens & Janssens aan. De publiciteit die ze voor je woning voeren, is onwaarschijnlijk. Vanaf de dag dat je huis officieel te koop komt, ontploft dat. Zelfs ervoor al, door de kaartjes die ze in de buurt verspreiden. Dat krijg je zelf nooit klaar. Voor ons zijn ze zeker een negen op tien waard, want het was alles en meer dan we gehoopt hadden.”