ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Raf Van Baelen en Liesbeth Claes

Raf Van Baelen en Liesbeth Claes beslissen om te bouwen. Met het oog op een extra inkomen, overwegen ze in eerste instantie hun appartement te verhuren. Maar de bouwkosten vallen hoger uit dan gedacht, en met hun toekomstige woonplaats ruim een half uur van Tielt-Winge schrikken de functie van huisbaas en de daarbij horende verantwoordelijkheden het koppel wel wat af. Dus het wordt verkopen.

Liesbeth doet hun verhaal. “Toen we hier ongeveer drie jaar woonden, hebben we een bouwgrond gekocht in Laakdal. Anderhalf jaar geleden zijn we dan eens beginnen uit te zoeken hoe we de verkoop van ons appartement het best zouden aanpakken. Na een bezoek aan de bank hebben we Koen van ERA Janssens & Janssens opgezocht voor zijn professioneel advies. Wanneer zouden we bijvoorbeeld het best verkopen, in welk stadium van het bouwproces? Het leek ons ook ideaal als het appartement zou aangekocht worden door een investeerder, zodat wij het nog een tijdje zouden kunnen huren in afwachting van de afwerking van ons huis. Dat is gelukt. Koen heeft de onderhandelingen zo gevoerd dat wij hier voorlopig mogen blijven wonen aan een goede huurprijs.”

Hoe zijn jullie bij ERA Janssens & Janssens terechtgekomen?

“We kenden Koen, omdat we destijds dit appartement via hem gekocht hebben. Als kopers hadden we dus al mogen kennismaken met zijn werkwijze. We hebben eerlijk gezegd wel eens rond gehoord hoe het zou zijn om met een ander immokantoor te verkopen, en we hebben bekeken of we eventueel zelf een bordje met ‘te koop’ zouden kunnen hangen. Maar wij hebben helemaal geen verstand van prijsonderhandelingen en zo. Ook al is ERA Janssens & Janssens dan misschien wat duurder, het is de professionaliteit van Koen die ons heeft doen beslissen om toch met hen in zee te gaan. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad, want we zijn héél tevreden verkopers. Zelf zouden we nooit hebben kunnen realiseren wat Koen voor ons gedaan heeft."

Hoe is hij dan te werk gegaan?

“Rustig in ieder geval. Hij is een eerste keer langs geweest ruim een jaar voor we het appartement feitelijk te koop hebben gezet. In dat stadium heeft hij ons geadviseerd, maar we hebben ons nergens toe verplicht gevoeld. In het begin van dit jaar hebben we dan het contract met ERA Janssens & Janssens getekend en Koen heeft met ons overlegd wanneer we het appartement het best op de markt zouden brengen. Dat is einde mei gebeurd, enkele weken voor de Open Huizen Dag. We hebben vervolgens een twaalftal potentiële investeerders zien voorbijkomen. Er werd gewerkt met een vanafprijs en dat is geresulteerd in verschillende biedingen, enkele vóór de Open Huizen Dag en enkele tijdens. Wij hadden nog nooit van het principe van een vanafprijs gehoord, maar we hebben gezegd: ‘Doe maar, Koen’. We konden ons al vinden in de vooropgestelde prijs, maar door de biedingen is daar nog een stuk bovenop gekomen. Een extraatje dat goed van pas komt voor onze bouw. In twee maanden was de verkoop rond. Een geluk, want enkele weken later is onze dochter Julie geboren. Het waren dus spannende tijden, met ons zoontje, mijn zwangerschap, de wekelijkse bezoekers en het appartement dat daartoe telkens pico bello moest zijn. Maar als je ziet hoe lang veel huizen te koop staan, dan was dit niks, hè.”

Wat is jullie van de verkoop het meest bijgebleven?

“Het totaalplaatje, eigenlijk. De perfecte foto’s, het archief waar alle inspanningen, elk stapje in bijgehouden worden, en Koen die weet op welk moment en op welke manier hij geïnteresseerden moet benaderen. Ook het contact met Hannelore op kantoor was aangenaam, vriendelijk, en snel. Bij ERA Janssens & Janssens geven ze je een gerust gevoel, ze zijn correct en punctueel. Je kunt het uit handen geven, want je weet zeker dat het goed komt. Dus: ‘doe maar’.
Als leerkracht ben ik altijd wel wat strenger en geef ik nooit hoge cijfers, maar ik geef ERA Janssens & Janssens toch een grote onderscheiding, een negen op tien.”