ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Sven en Eveline Coosemans-Van Genderen

Sven en Eveline Coosemans-Van Genderen zijn allebei dertig, allebei buschauffeur bij De Lijn, en mama en papa van drie kindjes. Het is wanneer die derde uk zich in 2014 aankondigt dat het koppel vreest dat hun woning aan de Bleukenweg in Tielt na de gezinsuitbreiding te klein zal zijn.

“We hadden eerder al wat verbouwd in een poging extra ruimte te creëren, maar we beseften dat die nieuwe situatie geen twintig, dertig jaar houdbaar zou zijn. Het werd dus toch verkopen”, vertelt Eveline. “En liefst snel genoeg om vóór de bevalling verhuisd te zijn”, voegt Sven er aan toe. “Veel mensen verklaarden ons zot omdat we met een dubbele last zouden zitten: de verkoop van ons huis en tegelijkertijd de huur voor onze nieuwe woning. Eveline was toen bijna vijf maanden zwanger.”

De tijd dringt dus. Hoe begin je er dan aan?

“We overwogen eerst een openbare verkoop via de notaris. Door onderzoek op het internet kwamen we tot de vaststelling dat een openbare verkoop redelijk wat kosten met zich meebrengt en dat het verzamelen van de nodige attesten veel tijd in beslag neemt. Ik was zwanger en we hebben nog twee andere kindjes, dus dat rondgeloop zagen we niet zo zitten. We kozen dus voor iemand die alles voor ons zou regelen, zodat we het niet zelf hoefden te doen: een makelaar.”

Hoe kies je die?

“We zagen in Tielt-Winge veel borden van ERA Janssens & Janssens. Die verkopen goed. En snel. Dat zal wel aan hun aanpak liggen. Zij zijn bijvoorbeeld de enigen van wie we geregeld een foldertje in de bus krijgen. We hebben ter vergelijking nog even een ander immokantoor willen contacteren, maar we vonden op die site zelfs geen contactformulier. In tegenstelling tot ERA Janssens & Janssens konden we er ook niet gewoon binnen stappen. Een snelle afhandeling was voor ons belangrijk, niet alleen omwille van de zwangerschap, maar ook omdat het om een speciaal huis ging, gelegen in natuurgebied. Twee dagen na ons telefoontje was Koen al op de afspraak. We wisten meteen waar we aan toe waren - wat de kosten zouden zijn en welke inspanningen daar tegenover stonden - en dat het een uitdaging zou zijn om een dergelijke woning te verkopen. Een uitdaging die hij niet uit de weg ging.”

Hoe werd die concreet aangepakt?

“We zijn gestart met een vanafprijs, een gok die zeker het proberen waard is. Ons huis kon daardoor op een constante interesse rekenen, zelfs van mensen uit andere provincies, tot in Gent toe. Oorspronkelijk kwamen er dertig à veertig koppels op bezoek en later nog twee à drie per week. Uit de reacties bleek dat de bezoekers de kamers nét iets te klein vonden. Net voor de Open Huizen Dag zijn we dan overgeschakeld op een vaste vraagprijs. De dag zelf kregen we nog eens twintig à dertig koppels over de vloer. In totaal heeft het ongeveer vier en een halve maand geduurd voor ons huis verkocht was. In eerste instantie leek dat lang, maar dat had te maken met het feit dat we intussen met een dubbele betaling zaten. Eigenlijk is pas vanaf een jaar écht lang. Wij zijn vooral blij dat het vlot verkocht is!"

Hoe kijken jullie terug op de samenwerking met ERA Janssens & Janssens?

“Vooral de feedback door Christel is ons bijgebleven. Ze voelde de bezoekers perfect aan en ze was heel eerlijk en betrokken, een goede onderhandelaar. Ze hield ons continu op de hoogte en dat ging zo supersnel dat ik regelmatig tegen haar moest zeggen dat ze een beetje verder moest gaan staan, want dat de telefoonontvangst slecht was. Dan wist ik dat ze nog op onze oprit stond en ons meteen na een bezoek belde”, aldus Eveline. (lacht)
“Wanneer we zelf het kantoor contacteerden, zorgde Hannelore er voor dat we een half uur later al werden teruggebeld. Toen we verhuisd zijn, hebben we drie keer hun verhuiswagen mogen gebruiken en de stevige verhuisdozen waren à volonté.”

Sven besluit: “Het kost wel wat, maar bij andere makelaars is het niet veel goedkoper. Als je dan bekijkt welke service we er bij ERA Janssens & Janssens voor in de plaats kregen. Het is een supergemotiveerd team, heel betrokken bij de situatie van de verkopers. We hebben nooit gedacht dat we beter een andere makelaar hadden genomen. We hadden het gevoel dat ze precies alleen met ons huis bezig waren, al was dat natuurlijk niet zo. We weten wel dat er tegelijkertijd nog heel wat andere verkopers ten volle op hun inzet konden rekenen.“

“Van ons krijgen ze een tien. Of kan dat niet?”