ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Jean-Philippe Schepkens en Emilie Kennes

In april 2014 beslissen Jean-Philippe Schepkens en Emilie Kennes hun huis in Assent te verkopen. Samen met hun dochtertje Alixe verhuizen ze naar Nossegem om dichter bij Jean-Philippes werk en bij Emilies familie te wonen.

“We hebben vijf jaar heel graag in Assent gewoond. Maar het woon-werkverkeer begon zwaar te wegen. We kochten destijds iets in de regio van Diest omdat wonen er nog betaalbaar is, het niet te ver van Leuven was waar we elkaar hebben leren kennen en omdat we zo halverwege onze beide families woonden.”

Wisten jullie van tevoren hoe jullie de verkoop zouden aanpakken?

“We hadden geen idee. We overwogen zowel om met een makelaar te werken als zelf te verkopen. We wilden alle opties open laten, maar hebben dan toch ERA Janssens & Janssens gecontacteerd, omdat hun zichtbaarheid in de omgeving het grootst is. We hebben Koen in eerste instantie gevraagd om ons huis te komen schatten en hij heeft ons vrijblijvend meer uitleg gegeven. Niet veel later hebben we de overeenkomst getekend, omdat we vrij snel overtuigd waren van de meerwaarde van een makelaar.”

Jullie huis werd te koop gesteld aan een vanafprijs.

“Daar stond ik aanvankelijk wat sceptisch tegenover”, weet Emilie nog. “Ik kon wél meegaan in het verhaal, omdat ik ervaring heb in de verkoop”, vult Jean-Philippe aan. “Het klonk logisch, als het zou aanslaan. Het ging om een vrij recente woning die goed in de markt lag, modern, quasi instapklaar, met weinig werk aan. Het zou vooral afwachten zijn hoe de mensen zouden reageren, want voor mogelijke kopers was het misschien iets wat ze nog niet kenden.”

En?

“Er kwam eigenlijk weinig reactie, hoewel de bezoeken alleen maar positieve commentaren opleverden. Het was echt wel een realistische vanafprijs, die nog onder de geschatte waarde lag. Wij waren wel wat teleurgesteld en ook Koen begreep niet waarom de respons uitbleef. Hij heeft dan echt de moeite genomen om een paar keer langs te komen en een nieuwe strategie te bespreken. Hij bleef overtuigd dat ons huis perfect verkoopbaar was. We geloofden hem en hadden nog altijd het vertrouwen dat hij zijn werk tot een goed einde zou brengen. Tegen de Open Huizen Dag van oktober zijn we dan overgeschakeld op een vaste prijs en de volgende maand was ons huis verkocht.”

Dus, ondanks de wat moeilijke start zijn jullie toch tevreden verkopers?

“We hebben nooit overwogen om een andere makelaar in de arm te nemen, want we hadden van in het begin de indruk dat de machine ERA structureel goed draait. We hebben ons de vraag gesteld of we van een andere makelaar hetzelfde konden verwachten en kwamen tot de conclusie dat die niet transparanter zou kunnen zijn in zijn manier van werken.
Het is iets anders gelopen dan wij gehoopt hadden. We waren aanvankelijk vooral bang dat ons pand ‘verbrand’ zou zijn als het langer dan een aantal maanden te koop stond. Nadat het met de vanafprijs niet gelukt was, zijn we met ERA Janssens & Janssens een goed contact blijven houden. We vinden dat Koen de onderhandelingen over de prijs altijd goed gevoerd heeft en onze opmerkingen ter harte heeft genomen. Tenslotte heeft hij ook geen glazen bol, hè.” Jean-Philippe blijft ervan overtuigd dat de vanafprijs kan werken: “Misschien was ons huis in die regio een beetje een buitenbeentje qua prijs en stijl”.

“De samenwerking is heel sereen verlopen. Ze zijn altijd eerlijk geweest, vriendelijk en geloofwaardig. Je voelde dat er heel wat werk en ervaring in werd gestoken. Ze zijn ook nooit buiten de ERA-procedure gevallen, alles verliep zoals het ons van in het begin werd uitgelegd. Het is duidelijk dat ERA Janssens & Janssens een team is. We zouden hen zeker aanraden, want we denken niet dat een ander immobiliënkantoor meer of beter had kunnen doen. Van ons krijgen ze een acht.”