ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Joost Broos

Joost Broos (28) groeit op in Tielt en koopt er als jonge vrijgezel een mooi en zonnig nieuwbouwappartement in het centrum. Maar dan kruist de liefde zijn pad en die maakt dat hij een aantal jaren later uitkijkt naar een huis met tuin waar hij samen met zijn vriendin en haar zevenjarig zoontje een gelukkige toekomst tegemoet kan gaan als gezin.

“Sinds begin dit jaar speelden we met het idee om te verhuizen. We wilden wel in Tielt blijven wonen en zijn dan in de omgeving op zoek gegaan naar een nieuwe thuis. Die hadden we vrij snel gevonden, dus de beslissing om mijn appartement te koop te stellen, was even snel genomen. Ik wist ook meteen dat ik via een makelaar zou verkopen, want ik had ten eerste geen tijd om er zelf mee bezig te zijn en ten tweede onvoldoende kennis van zaken.”

Hoe kies je vervolgens een makelaar?

“Hier in het straatbeeld is ERA Janssens & Janssens het sterkst vertegenwoordigd. De meeste borden waar ‘verkocht’ op hangt, zijn dan ook van hen. Bovendien heeft mijn tante haar woning via hen verkocht en die is er ook niet slecht mee geweest. Familie blijft toch altijd een goede referentie, want die zeggen waar het op staat. Ik heb dan ook geen enkele andere makelaar gecontacteerd.
Via de ERA Koperwachtzaal op de website van ERA Janssens & Janssens kon ik zien dat er wel wat potentiële kopers waren voor mijn appartement. Dat heeft me over de streep getrokken. ’s Morgens, voor ik naar mijn werk vertrok, heb ik dan mijn gegevens ingevuld via die website en twee uur later kreeg ik al telefoon. Dat was een heel snelle service en die is over de hele lijn zo gebleven. Zeven dagen nadat het pand online stond, was het verkocht. Ondanks dat ik er alle vertrouwen in had dat de verkoop vlot zou gaan, had ik het zó snel niet verwacht. En aan de vraagprijs, wat ons meteen meer ruimte gaf bij de aankoop van onze nieuwe woning. Toen Koen me belde om weer een afspraak te maken, dacht ik dat het om een prijsonderhandeling zou gaan. Bleek dat ik alleen nog maar mijn handtekening moest zetten opdat het appartement verkocht zou zijn. Een bijzonder aangename verrassing was dat.”

Behalve snel, wat herinner je je nog van de dienstverlening van ERA Janssens & Janssens?

“Dat het echt wel een heel persoonlijke aanpak was, waarbij alles werd afgestemd op hoe het mij het beste uitkwam. Service op maat, noemen ze dat. Ook wat de prijszetting betreft, zaten we meteen op dezelfde golflengte. En als er een probleem was, werd dat direct opgelost. Zo was het verkoopbord aan ons terras losgekomen. Wel, één belletje en nog diezelfde dag was dat gefikst.

Naast de wachtzaal zijn er nog andere factoren waarmee ERA, in dit geval ERA Janssens & Janssens, zich van de rest onderscheidt. De website, bijvoorbeeld, die is duidelijk, gebruiksvriendelijk, toont mooie foto’s en een tour van 360 graden. Zo steken andere immosites niet in elkaar. Dat, en het feit dat je door simpelweg je gegevens in te vullen via de website de verkoopaanvraag in gang kunt zetten en dus bijvoorbeeld niet tijdens de kantooruren moet bellen, hebben mij overtuigd. Normaal gezien zou het appartement ook nog hebben deelgenomen aan de Open Huizen Dag, hoewel ik evenzeer geriskeerd zou hebben om níet mee te doen. Hiernaast is immers ook een appartement redelijk snel door ERA Janssens & Janssens verkocht en dat zónder Open Huizen Dag. Als je me vraagt naar een cijfer, dan kan ik hen niet anders dan een tien geven. Ook op de klantentevredenheidsenquête van het ERA-netwerk heb ik alleen maar tienen gezet. Ik heb immers niks moeten doen en mijn appartement was in zeven dagen verkocht, aan de vraagprijs. Beter kan volgens mij zelfs niet.”