ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Marleen Beckers en Oscar Vanhoudt

Marleen Beckers en Oscar Vanhoudt zijn beiden accountants in Tielt. Nu de kinderen het huis uit zijn, spenderen ze hun kostbare vrije momenten liever aan het opzoeken van andere oorden dan aan het onderhouden van hun groene vingers. Zo spelen ze al een tijdje met het idee om wat vaker naar de Spaanse zon te pendelen. Marleen vertelt.

“In de zomer van 2013 kwam alles in een stroomversnelling terecht toen we weet kregen van nieuw te bouwen appartementen in Engsbergen. We zagen daarin een ideaal alternatief voor ons huis met tuin en zijn meteen op die kar gesprongen.”

Jullie woning kwam dus te koop. Hoe zijn jullie daarbij tewerk gegaan?

“Dat was een uitgemaakte zaak. Daarvoor zouden we bij ERA Janssens & Janssens aankloppen. Koen en Helene kenden we persoonlijk, maar we waren ook overtuigd van hun professionele bekwaamheid. We kennen verschillende mensen in Tielt die via hen hun huis snel verkocht hebben. In augustus 2013 hebben we hen laten weten dat de verkoop van onze woning er zat aan te komen, maar dat het nog niet dringend was. De knoop is doorgehakt in mei 2014. Vervolgens is er hard gewerkt om alles verkoopklaar te krijgen tegen de eerstvolgende Open Huizen Dag begin juni.”

Wat is jullie vooral bijgebleven van hoe de verkoop vanaf dan werd aangepakt?

“Om te beginnen dat het allemaal heel snel is gegaan. Tijdens de Open Huizen dag zijn er een aantal bezoekers geweest en daar zijn afspraken uit voortgevloeid. Twee weken later kregen we een goed bod en dat hebben we aanvaard. Ons huis was dus in een drietal weken verkocht. Qua opvolging kunnen we niet veel zeggen, net omdat het zo snel ging, maar zelfs in die korte tijd hebben we al een verslag gekregen van de gebeurtenissen met betrekking tot de verkoop. Dat is iets wat we niet verwacht hadden, dat eigenaars op die manier regelmatig op de hoogte worden gehouden van de inspanningen die de makelaar levert, en van de feedback van potentiële kopers. Ik vond dat wel fijn. De Virtuele Tour is ook iets knap, en de manier waarop een woning op de website wordt voorgesteld: sober en to the point, correct. Niet druk en niet pusherig.”

Hadden jullie al een eerdere ervaring met een makelaar?

“Nee, behalve dan die ene keer dat we ’s iemand hebben laten langskomen toen het huis hiernaast werd verkocht. Daar hadden we toen niet zo’n een goed gevoel bij. Koen, echter, is niet opdringerig, zegt waar het op staat en geeft je tips die je kunnen helpen om de verkoop van je huis vlotter te laten verlopen. ERA Janssens & Janssens is eerlijk en correct.

Ik denk wel dat we opnieuw met hen in zee zouden gaan, mocht zich de gelegenheid voordoen. We hebben hen ook al aangeraden aan anderen, als is daar voorlopig nog niks uit voortgekomen. Qua score, zou ik tussen negen en tien zeggen. Het mag zelfs een tien zijn voor mij. Alles is heel goed en heel aangenaam verlopen, tot bij de notaris toe. We hebben zelf niks moeten doen.

Men zegt wel ’s dat een makelaar duur is. Die fotograaf, de publicaties, de tijd die ze in de verkoop steken, dat kost inderdaad geld. Wie kiest voor een makelaar moet zich daar bewust van zijn. Ik kan daarom begrijpen dat er mensen zijn die hun huis liever zelf proberen te verkopen. Maar, ik denk niet dat het op die manier even gemakkelijk zal zijn. Je beschikt bijvoorbeeld al niet over een dergelijk uitgebreid netwerk als ERA. Je ziet vaak genoeg een huis dat met zo’n papiertje te koop wordt gesteld en waar je na x aantal maanden merkt dat ze toch een makelaar in de arm genomen hebben."