ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Georges en Eveline Mathues-Van Kerkhove

In 2013 opperen Georges en Eveline Mathues-Van Kerkhove dat hun woning aan de Statiestraat in Tielt aan een nieuwe eigenaar toe is. Het huis is voor hen te groot geworden en ze verwachten dat het onderhoud van de naast- en achterliggende gronden gezien hun leeftijd – ze zijn op dat moment respectievelijk 75 en 73 – binnen afzienbare tijd te veel inspanningen zal vragen.

“We waren er eigenlijk een jaar eerder al mee bezig, maar die plannen hadden we weer opgeborgen. Toen de gezondheid ons wat parten begon te spelen, hebben we dan toch maar ineens doorgebeten. Intussen hadden we al een nieuwe thuis gevonden in Scherpenheuvel.”

Jullie woonden in Tielt. Was ERA Janssens & Janssens daarom een evidente keuze?

“Eigenlijk wel. Hun kantoor is hier vlakbij. Bovendien hadden twee buren ook al via hen verkocht, en die waren tevreden. Van hen wisten we dat Koen erg zijn best doet om je huis te verkopen. Een van hen had al ervaring met twee andere makelaars, maar pas met ERA Janssens & Janssens had hij resultaat behaald. Wij zijn dus nergens anders gaan informeren.” 
“We hadden beslist om alles in zijn geheel te verkopen, dus de woning op de bijbehorende grond, terwijl Koen ons van in het begin voorstelde om te verkavelen. Zijn redenering was dat door de grote oppervlakte de realistische prijs voor het huis mét de grond te hoog zou komen te liggen om een ruim koperspubliek aan te spreken. Wij, echter, zagen de kosten voor de verkaveling en de vier maanden die die in beslag zou nemen niet zitten en bleven bij onze keuze om ons eigendom integraal van de hand te doen. Zo heeft het ongeveer een half jaar te koop gestaan. Uit het maandelijkse schriftelijke verslag dat we van ERA Janssens & Janssens kregen, konden we opmaken dat er genoeg interesse was, maar dat de prijs inderdaad een struikelblok bleek. Koen had dus gelijk. We hebben dan alsnog zijn raad opgevolgd en het geheel in twee stukken laten verkavelen: een kavel huis met grond, en een bouwgrond. Binnen de twee weken waren ze allebei verkocht, aan de vraagprijs.”

Dus, tevreden verkopers?

”Ja, we zijn op alle manieren content. We hadden die beslissing tot verkopen vijf jaar eerder al moeten nemen. ERA Janssens & Janssens heeft alles voor ons geregeld, we hebben er nikske voor moeten doen. Het kost wel wat en misschien zijn ze ook niet de goedkoopste, maar ze gaan wel tot het uiterste. Zo deden ze soms ’s avonds om negen uur nog bezichtigingen. De kosten van de verkaveling hebben ze voor ons ook gerecupereerd. Je mag hen altijd bellen, ze staan altijd klaar, ze houden je van alles op de hoogte en zijn altijd even vriendelijk. Als je het allemaal zelf zou doen, dan heb je je werk, want er komt veel bij kijken. Als particuliere verkoper kan je die reclame ook niet maken. En kies je voor de notaris, dan sta je zelf in voor de bezichtigingen. Er zijn genoeg mensen die het eerst alleen proberen en dan toch overschakelen op een makelaar. Nee, wij waren gerust. Van ons krijgen ze daarom een negen, omdat je een tien niet mag geven, hè.”