ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Chris Aerts en zus Gerda

Chris Aerts is een alleenstaande MS-patiënte die lange tijd zelfstandig woont in haar huis aan de Zandstraat in Tielt-Winge. In de loop der jaren wordt de woning geregeld aangepast aan haar fysieke noden en beperkingen, maar wanneer haar zelfredzaamheid in het gedrang komt, beslist Chris uit te kijken naar een nieuw onderkomen in een zorginstelling. Voor de verkoop van haar woning roept ze de hulp in van zus Gerd. Die doet het verhaal.

“Mijn zus heeft me op een bepaald ogenblik gevraagd of ik de verkoopprocedure van haar woning wilde opstarten en begeleiden. Omdat ik er al een aantal jaren rekening mee hield dat we ooit onvermijdelijk met dit stadium in het ziekteverloop van Chris zouden worden geconfronteerd, had ik de evolutie van de plaatselijke woningmarkt in de gaten gehouden. Ik was tot de slotsom gekomen dat we het best een makelaar in de arm zouden nemen.”

En zo kom je dan terecht bij ERA Janssens & Janssens?

“De professionele activiteiten van dat kantoor in de regio van de woonplaats van mijn zus waren mij niet ontgaan. Midden januari nam ik contact met hen op. Dat eerste gesprek was absoluut verrassend. Koens aangename, vriendelijke en efficiënte aanpak stelden mij meteen op mijn gemak. Het was zo een positieve ervaring dat ik graag en met een goed gevoel overging tot een nieuwe afspraak, samen met Chris, om een overeenkomst tot samenwerking af te sluiten met ERA Janssens & Janssens.”

De eerste stap was daarmee gezet.

“Inderdaad. Koen kreeg ook van mijn zus het volste vertrouwen om de verkoop van haar huis in goede banen te leiden. Na wederzijds overleg werd er gekozen voor een ‘vanafprijs’. Rekenend op de vakkundigheid van ERA Janssens & Janssens genoot Koen hierin ons vertrouwen. Die beslissing zou later een schot in de roos blijken. In de weken die volgden werd er geen tijd verloren. De nodige attesten werden door ERA Janssens & Janssens aangevraagd en door de uitvoerders correct aan mijn zus afgeleverd. De afspraak met de fotograaf verliep stipt en het fotowerk voldeed aan onze verwachtingen. Onze familie stond voor de blitztaak om de woning presentabel te maken en ze optimaal voor te bereiden op de Open Huizen Dag, die de eerste zaterdag van maart plaatsvond. Van het kantoor kregen we een boekje met tips over hoe we dat het best aanpakten, en ze bezorgden ons de gegevens van een inboedelopkoper. Tijdens die Open Huizen Dag telde mijn broer in één uur tijd twaalf bezoekers, en daaruit volgde een aanvaardbaar bod. Het huis was in drie maanden tijd verkocht en nog eens twee maanden later was met het ondertekenen van de akte de procedure volledig afgerond.”

Dus, de zussen Aerts zijn tevreden over hun keuze voor ERA Janssens & Janssens?

“Zeker. Het was een aaneenschakeling van ervaringen in een materie die niet alledaags te noemen is. Ondanks de vermeende stagnatie van de marktprijzen in de vastgoedsector werden onze verwachtingen ingelost. Vooral de professionele aanpak, de correcte, stipte en vriendelijke benadering van Koen en zijn team waren voor ons een aangename beleving. Hij respecteerde mij ook als vertegenwoordiger van Chris en als gesprekspartner. Soms zorgde het terugkoppelen van informatie met mijn zus voor wat vertraging, maar het kantoor toonde hiervoor het grootste begrip. Via schriftelijke verslagen werden we tussentijds op de hoogte gehouden van publicitaire acties en de reacties daarop. We kunnen de samenwerking samenvatten als succesvol en aangenaam! Dat verdient een negen op tien.”