ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Dirk en Brigitte Bollens-Briels

Dirk en Brigitte Bollens-Briels en hun twee tienerzonen verhuisden het afgelopen jaar van Lubbeek naar ... Lubbeek. Oorspronkelijk wilde het koppel zijn woonst alleen maar verbouwen, maar toen ongeveer één kilometer verderop de woning van hun dromen te koop kwam, aarzelden ze geen moment. Maar dan moest hún huis wel verkocht worden.

“Omdat we veel belang hechten aan mond-tot-mondreclame, legden we eerst hier en daar ons oor te luisteren”, vertelt Brigitte. “ ERA Janssens & Janssens was één van de weinige makelaars waar we niks negatiefs over konden opvangen. Het was ons bovendien al opgevallen hoe er bij ons in de buurt de ene dag een ‘TE KOOP’-pijltje van dat vastgoedkantoor stond en er dan twee dagen later al ‘TE LAAT’ op het bord te lezen was. We werden nieuwsgierig naar de ‘magie’ van ERA Janssens & Janssens.

Vóór ons eerste gesprek met Koen Teeuws hadden Dirk en ik een teken afgesproken. Ik vertrouwde op mijn mensenkennis en als die makelaar mij niet kon overtuigen, zouden we het onderhoud niet nodeloos rekken. Maar Koen was heel gewoon en spontaan in de omgang, hoegenaamd geen praatjesmaker, en hij vertelde ons eerlijk wat we konden verwachten. We zijn onmiddellijk met het kantoor in zee gegaan. Later ontdekten we dat Helene Janssens, de partner van Koen, en de rest van het team al even vriendelijk en professioneel zijn.

Op vrijdag werden de eerste foto’s van ons huis genomen, ’s maandags stond het ‘TE KOOP’-bord in de voortuin, de buren kregen allemaal een kaartje in de bus en twee dagen later circuleerde de flyer met alle te koop staande woningen van de regio, ook die van ons. Ze hebben gewacht met de eerste bezoeken tot na de examens van onze zoon. Daarna was ons huis in een week tijd verkocht.

Je hoort wel eens dat verkopen via een makelaar duur zou zijn. Wij kunnen alleen maar zeggen dat we met ERA Janssens & Janssens waar voor ons geld hebben gekregen. We hebben ons nergens om moeten bekommeren. We hadden géén pottenkijkers aan de deur, potentiële kopers werden gecheckt op hun solvabiliteit, er kwam voor ons geen administratieve rompslomp aan te pas, .... Kortom, ze doen álles voor je, en ze zetten het nog allemaal netjes op papier ook. Dat verslag maakt echt indruk.

Het enige wat je als verkoper moet doen, is zorgen dat je huis netjes is tijdens de kijkdag.Wij hebben echt een boon voor ERA Janssens & Janssens. Dat kantoor verdient een dikke 10... dubbele plus!