ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Luc Schmelcher en Anny Henri

Luc Schmelcher en Anny Henri willen hun iets verderop in de straat gelegen bouwgrond verkopen. Maar, dan moeten ze van de gemeente de toegangsweg naar hun achterin liggende hangar versmallen. Daardoor zou die te krap worden om doorgang te verlenen aan de vrachtwagen van Luc, die zelfstandig aannemer is. Na rijp beraad beslist het koppel om dan maar hun huidige woning te verkopen en zelf een nieuw huis te bouwen op de grond in kwestie.

“De eerste stap was meteen naar Koen bellen”, begint Anny hun verhaal. “We hadden via ERA Janssens & Janssens al eens een huis vérkocht, en de grond waar deze woning op gebouwd is, hebben we via hen gékocht”, vult Luc aan. “Dat was in 2004, tien jaar geleden. De verkoop was toen in een maand rond. We waren dus heel tevreden en hebben dan ook niet geaarzeld om hen dit jaar in januari opnieuw te contacteren.”

Jullie kunnen vergelijken. Merkte je veel verschil met tien jaar geleden?

“Destijds nam Koen zelf de foto’s van de woning, nu gebeurde dat door een professionele fotograaf. Ook nieuw waren de 360°-foto’s of de virtuele tour. Ze zijn het EPB (EnergiePrestaties en Binnenklimaat) komen opmeten en de isolatiematerialen werden gecheckt. Door onze buren werden we aangesproken over het kaartje dat ze allemaal in de bus hadden gekregen met de melding dat er nieuwe mensen in de straat zouden komen wonen. Dat vonden ze sympathiek, een leuk initiatief.”

En dan was jullie huis klaar voor de verkoop.

“Rond Pasen is het pas effectief te koop gezet, want op aanraden van Koen hebben we het eerst nog verder afgewerkt. We hebben onder andere laminaat gelegd boven, geschilderd, de kelder leeggemaakt en de trap bekleed. Op die manier wilden we de woning beter kunnen presenteren en er een realistischere prijs aan verbinden. Er is trouwens gewerkt met een ‘vanafprijs’. We kenden het principe niet, maar Koen had er vertrouwen in dat ons huis zich ertoe leende, dus we zijn akkoord gegaan. En hij had gelijk, want de respons was hoog. In totaal zijn er ongeveer 15 koppels langs geweest, wat geleid heeft tot meerdere biedingen. We zijn heel tevreden over het bedrag dat we kregen bovenop onze minimumprijs. Dat is namelijk het voordeel van werken met een vanafprijs: je weet altijd wat je minimaal krijgt voor je woonst. Het is een keuze én het moet de meest geschikte formule voor je huis zijn. Koen had de waarde van onze woning en haar mogelijkheden goed ingeschat. Hij heeft onze kop niet zot gemaakt. Wéér was ze in een kleine maand verkocht. Niemand had verwacht dat het zó snel zou gaan.”

Jullie conclusie na deze meervoudige ervaring met het kantoor?

“Bij ERA Janssens & Janssens zeggen ze het zoals het is. Ze zijn recht voor de raap, eerlijk. Ze winden er geen doekjes om. Vandaar ook het advies om eerst onze woning af te werken als we er een deftige prijs voor wilden krijgen”, zegt Anny. “Maar ze zijn ook rechtuit tegen de kandidaat-kopers”, weet Luc. “Hier hebben ze meteen tegen de bezoekers gezegd: ‘Je koopt wat je ziet’. Ze stellen het dus zeker niet anders of beter voor.”
“Wij hebben opnieuw voor ERA Janssens & Janssens gekozen, omdat het vertrouwen er nog was van de vorige keer. Dat is ook het eerste woord dat bij ons opkomt als het over de samenwerking met het kantoor gaat: vertrouwen. We zijn als koper en als verkoper altijd even correct en goed behandeld geweest.” Dochter Femke, die het hele verkoopproces van dichtbij meemaakte, voegt er nog aan toe: “Topservice!”.
“Het zijn mensen zoals wij, maar die hun vak kennen. Dat was tien jaar geleden al zo. Ook de medewerkers geven je altijd goede uitleg. Ze mogen van ons een 9 krijgen voor hun dienstverlening.”