ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Saskia van de Leur

Het is een gekend fenomeen: de kinderen worden jongvolwassenen en verlaten stilaan het nest, waardoor de ouderlijke woning plots te groot wordt. Zo ondervindt ook Saskia van de Leur. De tijd is gekomen om voor haar huis in de Kerkstraat in Wezemaal een nieuwe eigenaar te zoeken.

“We opteerden voor vastgoedbemiddeling. Tien jaar eerder hadden we de filosofie en de aanpak van het ERA-netwerk al eens uit de doeken horen doen en dat was bijgebleven. We namen dus contact op met het dichtstbijzijnde ERA-kantoor: Janssens & Janssens. Op aanraden van een buurman maakte ik ook een afspraak met een andere makelaar. Het verschil was duidelijk. Quasi diezelfde dag nog hebben we een overeenkomst getekend met Koen van ERA Janssens & Janssens.”

Wat heeft je over de streep gehaald?

“Het totaalpakket heeft ons overtuigd. Het feit dat het kantoor een groot bestand van potentiële kopers heeft. En dat ze vóór ze het huis komen bezoeken een selectie doorvoeren door de wensen en mogelijkheden van de geïnteresseerden te toetsen aan de eigenschappen van de woning. Op die manier onderscheiden ze oprechte zoekers van toeristen. Koen stuurde er ook op aan dat ik niet bij die bezichtigingen aanwezig zou zijn. Daar had ik eerst zo mijn bedenkingen bij. Ik ben nogal nieuwsgierig van aard, dus ik stond dan wel eens op de hoek van de straat te kijken wie er langskwam. Soms ving ik zo zelfs commentaren op. (lacht) Nu ik zelf in de situatie zit dat ik iets zoek, begrijp ik dat Koen een argument had, dat je het als eventuele koper graag sec hebt. Dat wekt meer vertrouwen. Hij maakte trouwens duidelijk dat ze geen mensen willen bedotten. Ik ook niet. Dat vind ik heel belangrijk.”

Je huis is verkocht aan een vanafprijs?

“Dat klopt. Koen legde uit dat ons huis het wat moeilijker zou hebben in zijn prijsklasse, omdat het al een oudere woning is die om extra investeringen vraagt om ze helemaal tot haar recht te laten komen, iets wat bijvoorbeeld voor jonge koppels niet evident is. Het is een speciaal huis, waar je verliefd op moet worden. Ik stond wel sceptisch tegenover zijn voorstel om met een vanafprijs te werken, omdat ik het niet kende, maar vooral ook nadat vrienden mij er op wezen dat ze het concept van het bieden toch wel een raar systeem vonden. Maar we gingen akkoord en het heeft gewerkt. Nog een puntje dat meespeelde in de beslissing om voor ERA Janssens & Janssens te kiezen, is het feit dat een pand bij hen gemiddeld 77 dagen te koop staat. Dat gaf hoop dat het onze ook redelijk snel zou kunnen verkocht zijn. We klokten uiteindelijk af op 96 dagen. Niet slecht voor een ‘speciaal’ huis.”

Hoe kijk je terug op de samenwerking met het kantoor?

"Ze verdienen ongetwijfeld goed, maar ze zijn hun geld waard. ERA Heeft bijvoorbeeld een groot aanbod en als je bij hen inschrijft, ontvang je dagelijks een update van wat er op de markt is. Hun website zit ook goed in elkaar en de internetpagina van ons huis was subliem, werkelijk magnifiek. Als je je woning via ERA Janssens & Janssens te koop stelt, maak je meer kans dat ze snel verkocht is, weet je dat alles correct verloopt en ben je zeker dat er werk van gemaakt wordt. ‘Professioneel en sympathiek’ omschrijft hen het best. Koen, bijvoorbeeld, is gedreven, hij kan zijn beweringen staven en hij is eerlijk. Het is een enorm kalme persoon, die je zonder je onder druk te zetten kan overtuigen. Da’s een kunst hoor. Vreemd hoe die meteen vertrouwen inboezemt. Ik heb hem ook gezegd: ‘Ik mag u feliciteren, want u hebt prachtig werk geleverd’. Had ik een goede fles in huis gehad, dan had hij die gekregen. Maar hij krijgt ze nog, hoor. Uit principe geef ik geen tien. Geef ze maar dan een negen.”