ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Betty en Eddy Schepers

In juni 2013 overlijdt de moeder van Betty en Eddy Schepers. Broer en zus willen eerst proberen de ouderlijke woning in de familie te houden, maar aangezien zowel zij als hun kinderen al een eigen huis hebben en niemand plannen heeft om te verhuizen, blijft er maar één mogelijkheid over: verkopen. Betty doet hun verhaal.

 “Om eerlijk te zijn: we hebben drie immokantoren geraadpleegd. Koen van ERA Janssens & Janssens is er voor ons als de beste uit gekomen. Niet omdat hij de goedkoopste was – want dat was hij niet – maar zijn dossier was compleet. Dat schiep meteen vertrouwen. In 2006 had ik hem al eens gecontacteerd in verband met mijn frituur aan het Gouden Kruispunt die ik 32 jaar lang heb uitgebaat. Maar ERA Janssens & Janssens is gespecialiseerd in residentieel vastgoed en niet in bedrijfsovernames. We hebben wel altijd goede commentaren over hen gehoord. Mensen hier in Drieslinter hebben al twee keer een huis via hen verkocht, een vriendin van mij haar ouderlijke woning. Koen was zelfs op de begrafenis van haar vader. Dat zijn allemaal kleine prulletjes, maar die creëren wel een groot vertrouwen."

Wat verstaan Betty en haar broer precies onder ‘een goed dossier’?

Om te beginnen stuurde Koen een professionele fotograaf. Mijn broer en ik waren echt verbaasd door het resultaat. Ons ouderlijk huis was maar een ‘huizeke’, maar het werd verrassend mooi in beeld gebracht. We waren er fier op. Hij heeft ook gezorgd voor alle mogelijke attesten die via de gemeente en zo aangevraagd moeten worden. Waarschijnlijk behoort dat tegenwoordig wel tot het standaardpakket van iedere makelaar, maar het was ook het menselijke aspect dat meespeelde en waardoor we het gevoel hadden ‘hier zitten we goed’. Plus, het ging allemaal heel snel. Probeer zelf maar eens in minder dan een maand deftige foto’s te nemen en online te zetten, publiciteit te maken en alle nodige attesten e.d. bijeen te krijgen. Daar betaal je sowieso voor en bij hen zit dat dus mee in de prijs. Genoeg redenen om niet zelf je woning te verkopen. Van zodra het huis op de site stond, kregen we trouwens de bevestiging van hun beloften in de vorm van een bundeltje met alle acties die ze al hadden ondernomen."

De woning is verkocht aan een ‘vanafprijs’.

“Wij wisten oorspronkelijk niet wat dat inhield. Om eerlijk te zijn, hebben we tot mijn moeder overleed zelfs nooit nagedacht over wat het huis waard zou kunnen zijn. Wij zijn leken, hè, geen beroeps. In samenspraak met Koen hebben we een prijs bepaald en hij heeft er dan een ‘vanafprijs’ van gemaakt. Dat is een goede beslissing gebleken. Koen is er zeker de man niet naar om een prijs op te drijven om er zijn eigen voordeel uit te halen. Integendeel, de uiteindelijke vanafprijs lag net ietsje hoger dan zijn schatting."

Kunnen we besluiten dat de samenwerking met ERA Janssens & Janssens een positieve ervaring was?

“Zeker. De verkoop is van de eerste tot de laatste minuut in de perfecte omstandigheden verlopen. En in wederzijds vertrouwen, want dat is belangrijk. Mocht ik morgen opnieuw iets te koop hebben, dan zou ik onmiddellijk naar Koen gaan voor zijn advies. Het kantoor verdient er wel goed zijn boterham mee, maar ze hebben dan ook ál het werk gedaan. Het enige dat wij hebben moeten doen, is het huis opruimen en vorstvrij houden. Ik zeg het: onze ervaring is over de hele lijn positief. Anders zouden we liegen. Dat geldt ook voor de telefonische contacten met de medewerkers en het onthaal in het kantoor in Tielt.
Een 10 mag je niet geven, maar van mij krijgen ze toch een 9. Minimaal een 8,5. We hebben alleen lof.”