ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Luc Branders en Imelda Boschmans

Vier generaties lang is het huis aan Montenaken 63 in Rillaar in het bezit geweest van de familie van Imelda Boschmans. Ooit was het nog een cafeetje. Maar eind februari 2013 hakken zij en haar man Luc Branders de knoop door. Ze willen verkopen en vervolgens terugkeren naar waar Imelda’s roots liggen, waar nu ook haar moeder en hun dochter wonen, in Tielt.

“Om te beginnen hebben we inlichtingen ingewonnen bij kennissen die hun huis verkocht hadden of van wie het te koop stond”, begint Luc zijn verhaal. “Enkele van die woningen werden via ERA Janssens & Janssens aangeboden, en door de goede commentaren van de eigenaars zijn ook wij bij dat kantoor terechtgekomen. Het klikte meteen.”

“Het was vooral de eerlijkheid van Koen die vertrouwen wekte. Hij belichtte zowel de positieve als de minder positieve kantjes van onze woning. Van hem hoefden we ook niet direct te beslissen. We hebben er dan nog een dag of drie, vier over nagepraat, maar eigenlijk waren we vrijwel meteen zeker van onze keuze voor ERA Janssens & Janssens. Dat was begin februari. Ongeveer twee weken later kregen we een e-mail dat het dossier in orde en het huis verkoopklaar was. Wij hebben daar niks voor moeten doen.”

Op 9 maart organiseert het ERA-netwerk zijn eerste Open Huizen Dag van 2013.

“Er waren voordien al een aantal bezoekers over de vloer geweest, ik schat zo’n 10 koppels”, herinnert Luc zich. Hoewel Imelda oorspronkelijk bang was dat die bezichtigingen chaotisch zouden verlopen, was haar vrees onterecht. “Ze waarschuwden ons altijd goed op tijd wanneer er bezoeken zouden plaatsvinden, zodat wij de nodige voorbereidingen konden treffen”, vertelt ze. “We hadden bijvoorbeeld een boekje met tips gekregen om het huis wat aantrekkelijker te maken. Op het moment van de bezoeken waren we zelf trouwens nooit thuis, zodat de mogelijke kopers rustig konden rondkijken en vragen stellen. Als er dan toch eens buiten de officiële afspraken om werd aangebeld, hebben we die mensen altijd doorverwezen naar het kantoor van ERA Janssens & Janssens.”

De Open Huizen Dag blijkt, ondanks het barslechte weer, een succes. Maar liefst 13 koppels laten hun interesse blijken met een bezoek. In de dagen daaropvolgend passeren nog eens 7 duo’s. Ongeveer twee maanden nadat de woning te koop werd gesteld, is ze verkocht.

Als pluspunten onthouden Luc en Imelda vooral de presentatie van hun woning op het internet met onder meer de virtuele tour - volgens hen een duidelijk verschil met andere huizen in hun omgeving die op hetzelfde moment maar bij een andere makelaar te koop stonden - en de feedback die ze kregen van de makelaars.
“We hebben onmiddellijk tegen elkaar gezegd dat je voelt dat ze er écht iets voor doen”, verduidelijkt Imelda. “Altijd een telefoontje na de bezoeken, en als je vragen hebt… Ik denk dat je dan bijna dag en nacht mag bellen. Bij wijze van spreken, hè (lachen). Wij vermoeden trouwens dat het feit dat een huis bij ERA te koop staat, in dit geval bij ERA Janssens & Janssens, de mogelijke kopers op een bepaalde manier beïnvloedt. Volgens ons zijn ze sneller geneigd tot een bezichtiging omwille van de goede reputatie en de bekendheid van het kantoor. In deze streek valt het immers op dat de meeste panden via ERA Janssens & Janssens van eigenaar wisselen. Sneller ook. Een kennis van ons heeft haar woning in dezelfde periode als de onze bij hen in de verkoop gegeven en die is in dezelfde tijdspanne verkocht.

We geven hen een 9 op 10, omdat we dat een heel goed cijfer vinden en we geen enkele opmerking hebben.”