ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Paulette Van der Borght

Elf jaar geleden wordt de moeder van Paulette Van der Borght, Maria Geets, weduwe. Zoals zo vaak wordt het huis geleidelijk te groot en het onderhoud te zwaar, en Maria kiest voor een serviceflat. Op dat moment woont haar zwangere kleindochter met man en dochtertje in een klein appartement, in afwachting van de bouw van hun nieuwe woning. Afspraak is dat het gezinnetje in het huis van de grootmoeder kan wonen tot de nieuwe woonst klaar is. De verkoop, of verhuur, van Maria’s huis in Wijgmaal wordt dus nog wat uitgesteld.

“Dat was zowat vijf jaar geleden”, vertelt Paulette. “Eind vorig jaar hebben we dan beslist te verkopen en mijn moeder rekende op mij om de verkoop te regelen. Ik had de keuze om het allemaal zelf te doen: het op internet zetten, alles opvolgen, het hele pakket. Op die manier spaar je de makelaarscommissie uit. Maar, dan was het nog afwachten of ik het op de juiste manier zou hebben aangepakt en of ik er even veel uit zou kunnen halen. Ik zit zelf in de sales, maar immobiliën blijft toch een job apart.”

Paulette heeft dan al ervaring met verkopen via het ERA-netwerk. “In 2011 had ik via ERA mijn appartement in Oostende verkocht en ik was heel tevreden over de dienstverlening van het netwerk, de manier waarop het aanbod geëtaleerd wordt, de dossieropvolging en de communicatie met de eigenaars. Datzelfde jaar heeft mijn zoon, op mijn aanraden, zijn appartement in Rotselaar ook verkocht via ERA, meer bepaald via ERA Janssens & Janssens. In één maand tijd. De beslissing om opnieuw met hen samen te werken voor het huis van mijn moeder was dus snel genomen.”

“Het plan was met de tekoopstelling nog te wachten tot mijn dochter bijna ging verhuizen. Zo konden er foto’s genomen worden terwijl het huis nog aangekleed en bewoond was. Dat geeft toch altijd nét iets beter de sfeer weer. Maar toen de verhuisdatum plots serieus vervroegd werd, moest het heel snel gaan. Koen Teeuws werd in allerijl gecontacteerd en de fotograaf was er de dag vóór de verhuiswagen kwam. Die man heeft het gepresteerd om de bergen dozen buiten beeld te houden. En nadien zei ik wauw. Die foto’s spráken gewoon! Het was dus een héél hectische bedoening, maar het is allemaal goedgekomen. Begin juli is de woning officieel aangeboden en half augustus was ze verkocht.”

In samenspraak met Maria wordt de woning initieel aan een vaste prijs te koop gesteld. “Al snel bleek dat het huis op enorm veel belangstelling kon rekenen, te oordelen naar de talrijke hits op de website en de veelvuldige reacties. Daarop heeft Koen ons voorgesteld om met een ‘vanafprijs’ te werken. Bij een vanafprijs wordt samen met de verkoper een vertrekprijs vastgesteld en al wat daar boven wordt geboden, is extra. De koper weet dat hij geen bod moet doen dat ónder die minimumprijs zit. Het verschil met een vaste prijs is dat er wél een bod kan gedaan worden dat lager ligt dan de vraagprijs.”

Paulette en haar moeder zijn tevreden over de gang van zaken. “Ik was overtuigd dat het merk ERA de beste keuze was. De professionele manier van werken, de presentatie op de website, de virtuele tour, het rapport met alle informatie dat je toegestuurd krijgt, enz. Bovendien had mijn vriendin, die in de publiciteitssector werkt, mij aangeraden om met ERA Janssens & Janssens in zee te gaan. Daarbij opgeteld de eerdere ervaring van mijn zoon, maakte dat het logisch was om voor het kantoor te kiezen. Ze houden je goed op de hoogte, telefonisch of via e-mail, je blijft continu bij het verkoopproces betrokken, je weet waar ze mee bezig zijn, en dat vind ik heel positief. Als we ooit nog eens zouden verkopen, zouden we voor honderd procent opnieuw voor hen kiezen. En om te kopen misschien ook. Ze zijn in één woord: professioneel. Als cijfer geef ik een negen. Een tien mag nooit, hè.”