ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Linda Beelen

Wanneer de geliefde babushka van Linda Beelen in april 2013 overlijdt, erven de kleinkinderen, Linda en haar broer, haar woning in Tienen. Broer en zus beslissen het huis te verkopen. In hun kennissenkring klinkt alleen maar lof voor de dienstverlening door het vastgoedkantoor van ERA Janssens & Janssens.

“Toen het moment om te verkopen aangebroken was, heb ik dus geen seconde geaarzeld”, zegt Linda, nog altijd even beslist. “We zijn regelrecht naar het kantoor in Tielt-Winge gestapt. Er werd ons verteld dat Koen & Helene open, eerlijk en kordaat zijn, dat ze doordringen tot de kern van de zaak en dat ze alles op alles zetten om u als verkoper tevreden te stellen. Bovendien hoorden we van mensen die een hele tijd geleden met hen in zee waren gegaan, dat ze al meerdere prijzen kregen voor hun goede service, en ook dat was voor ons een stimulans om hen te benaderen voor een waardebepaling. Officieel was het enkel daarvoor, maar diep van binnen wist ik al wel dat we bij hen zouden tekenen.”

Daarmee was de eerste stap gezet. Hoe ging het dan verder, Linda?

 “Koen schatte de waarde van de woning hoger in dan ik had durven te dromen. Hij zag de troeven, dingen die ik niet meteen zag door de emotionele band met het huis waarin ik voor een groot stuk ben opgegroeid. Einde juni stond het pand op de site en een week later had het al nieuwe eigenaars, mensen uit het Brusselse. We hadden nooit verwacht dat het zó snel kon gaan. Tenslotte is het crisis voor iedereen, de mensen gaan met vakantie, in september gaan de kinderen weer naar school en blijven er waarschijnlijk geen centen meer over om een huisje te kopen. Zo dachten wij. En dan zou het winter zijn… Bovendien stonden er vlakbij, in dezelfde straat, al langer twee huizen te koop via de notaris. Nog altijd trouwens. Iemand raadde mij aan om het onze ook via de notaris te koop te zetten, maar ik wilde liever een makelaar. Volgens mij heeft een notaris een te divers aanbod aan professionele activiteiten om even veel voor de promotie van een huis te kunnen doen als een makelaar. Die laatste houdt zich immers wél specifiek met immobiliën bezig, waardoor hij meer aandacht kan besteden aan de publiciteit, zoals het verspreiden van kaartjes in brievenbussen. Daardoor creëert hij ook een gerichter doelpubliek. Ik heb dus mijn intuïtie gevolgd.”

Wat kan Linda ons verder nog vertellen over de samenwerking met het kantoor?

“We hebben de verkoopopdracht getekend omdat de klik er was. Koen was de juiste man op de juiste plaats. Ik hoefde hem niks te vragen. Hij gaf me de antwoorden al voordat ik mijn vragen kon stellen, net of hij ze van mijn voorhoofd af kon lezen. Het was liefde op het eerste gezicht (lacht). Niet alleen de snelheid waar het huis mee verkocht is, maar ook de service, het deskundig advies, alles was gewoon áf! Toen ik Koen confronteerde met mijn verbazing over de snelle verkoop, antwoordde hij dat het moest zijn dat ik het verdiend had. Zulke mooie woorden, ik krijg er nog kippenvel van.

Ik kan alleen maar zeggen: voor wie zijn woning wil verkopen is ERA Janssens & Janssens the place to be! Ik weet alvast waar naartoe mocht ik ooit nog ’s in dezelfde situatie verkeren. Andere kantoren zeggen me niks. Een cijfer van één tot tien? Twaalf! Da’s duidelijk, hè.”