ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Michel en Lucienne De Cock- Theys

Michel De Cock en Lucienne Theys, beiden gevorderde zestigers, vinden de tijd rijp voor een nieuwe fase in hun leven. Nadat ze eerst hebben overwogen om een appartementje aan te schaffen, misschien zelfs weg te trekken uit Bekkevoort, kiezen ze er uiteindelijk voor om opnieuw te bouwen. Hun toekomstige thuis wordt opgetrokken in de Dennenstraat, waar hun familie woont, waar ze allebei zijn opgegroeid en waar Michel als tiener herhaaldelijk de voortuin bleef harken om toch maar een glimp van Lucienne op te vangen.

Vijftig jaar nadat ze een koppel werden, is de hamvraag ten huize De Cock–Theys wat ze zullen doen met hun huidige woning aan de Steenberg. Verhuren of verkopen, daarover is er nog twijfel. Omdat ze graag advies willen over de eventuele waarde van hun huis, nemen ze contact op met ERA Janssens & Janssens.

“We kenden Koen en Helene enkel van ziens, omdat ze al járen met een grote groep komen kijken naar de opvoeringen van het Bekke-Voorts Volkstoneel, waar ik meespeel en Lucienne achter de schermen een handje toesteekt. We hadden ook al veel over hen gehoord van mensen die goede ervaringen met hun kantoor hadden”, steekt Michel van wal. “Oorspronkelijk wilden we ons huis verkopen. Koen is het komen schatten, en hij liet de keuze aan ons. Even hebben we nog verhuren overwogen, maar omdat het ons door mensen met ervaring werd afgeraden, hebben we het toch op verkopen gehouden. We willen zeker niet alle huurders over dezelfde kam scheren, want er zijn er ook die je huis in ere houden alsof het het hunne was, maar wij wilden het risico niet nemen.”

“We hebben dan alles in handen van Koen gegeven”, zegt Lucienne. Hij heeft gezorgd voor bijvoorbeeld de elektriciteitskeuring en de energieberekening, en de hele samenstelling van ons dossier. We hebben niet letterlijk gezegd dat hij er zijn plan mee mocht trekken, maar daar kwam het wel op neer.” Michel vult aan: “Hij was ook realistisch in zijn prijsbepaling, want sommige mensen durven te denken dat ze de prijs voor een nieuw huis moeten krijgen, hè. Nee, Koen straalde meteen vertrouwen uit en hij heeft bevestigd.”

“Eind februari werd ons huis te koop gesteld en ERA Janssens & Janssens heeft er alles aan gedaan om het nog te kunnen laten deelnemen aan de Open Huizen Dag op 9 maart. We hebben dan 4 geïnteresseerden over de vloer gehad, wat we toch een klein succes vonden gezien het barslechte weer die dag. In het totaal zijn er ongeveer 15 bezoeken geweest. Tussendoor hebben we ook nog potentiële kopers aan de deur gehad, maar we hebben ze altijd doorverwezen naar het kantoor van ERA Janssens & Janssens.”

In iets meer dan een maand tijd was het huis van Michel en Lucienne verkocht. “We zullen het nooit meer vergeten”, zegt Lucienne. “We hadden rond de middag nog drie bezoeken gehad en om twee uur was ik vertrokken om te gaan winkelen in Diest toen ik telefoon kreeg van Michel. Die had net Koen aan de lijn gehad met de boodschap dat er een koper was. Ik ben dan terug naar huis gekomen om het compromis te tekenen en daarna opnieuw gaan winkelen (lacht).”

“Van de samenwerking met ERA Janssens & Janssens zijn ons vooral de stiptheid en de kennis van zaken bijgebleven. Alle afspraken werden perfect nagekomen en we kregen vlotte feedback over de verkoop. Ook de voorstelling van ons huis in foto’s was een goede zaak, want op basis daarvan zullen er wel mensen afhaken en zo vermijd je dat je woning een bedevaartsoord wordt. Sowieso waren de bezoeken goed geregeld, zodat ons huis niet overrompeld werd door vier, vijf koppels tegelijk. Daar was ik wel wat bang voor”, aldus Lucienne. “En als je al ’s naar het kantoor telefoneerde, dan gebeurde de communicatie zoals wij vroeger op het werk de cursus ‘leren telefoneren’ kregen. Dat kom je ook niet veel meer tegen”, voegt Michel er nog aan toe.

“Een 10 geven we niet, want op school moest je al het bebbeke van de juffrouw zijn om dat te krijgen, hè. Een 9,5 dan.”

http://www.everyoneweb.be/Bekkevoortsvolkstoneelvzw