ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Bart Sels en Inge Geeraerts

Bart Sels en Inge Geeraerts maken hun droom waar. Ze starten met een ezelboerderij waarbij ze zich focussen op onder andere de verkoop en verwerking van ezelinnenmelk, hoevetoerisme, zorgvragen, ezelkuren en workshops. Met dat doel kopen ze een boerderij op enkele honderden meters van hun woning in de Brielstraat in Messelbroek. Even twijfelen ze nog of ze die laatste zullen verhuren of verkopen, maar de verhalen over mogelijke verhuurperikelen schrikken hen af en het wordt verkopen.

“Door een flyer in onze brievenbus met de getuigenis van een tevreden klant, en het advies van een kennis die ons naar hen doorverwees, hebben we contact opgenomen met ERA Janssens & Janssens. We wisten van het bestaan van het kantoor door het unieke logo, dat met die twee bolhoedjes, dat we geregeld onderweg tegenkwamen, maar verder kenden we hen niet. Onze eerste kennismaking met Koen verliep heel vlot, er was direct een klik. Zijn uiteenzetting en aanpak waren heel professioneel en we hadden meteen vertrouwen in hem.”

Maar het koppel heeft ook verder nagedacht bij de keuze voor een ERA-kantoor. Bart legt uit: “Mochten we gekozen hebben voor een niet-ERA-makelaar uit de streek, dan zou de kans kleiner geweest zijn dat we ook geïnteresseerden van buiten de regio zouden hebben kunnen bereiken. Bijvoorbeeld mensen uit het Antwerpse of een ander stedelijk gebied die op zoek zijn naar rustig wonen in een landelijke omgeving. Met ERA bereik je immers heel België. Een terechte keuze, zo is gebleken, want de kopers zijn effectief mensen van buiten Vlaams-Brabant.”

Net voor de zomervakantie wordt het huis van Inge en Bart te koop gesteld. Begin oktober kent de woning nog een interesserijke ERA Open Huizen Dag en een week later is ze verkocht, na amper drie maanden. “Voor ons leek het een eeuwigheid”, blikt Inge terug, maar dat lag vooral aan ons ongeduldige karakter en aan het feit dat we een overbruggingskrediet hadden lopen. Nu beseffen we dat het eigenlijk allemaal snel is gegaan, zeker voor een huis in een toch iets hogere prijsklasse.”

Wat onthoudt het koppel vooral van de samenwerking met ERA Janssens & Janssens? “De details”, antwoordt Inge zonder aarzelen, “die waren altijd en op elk gebied in orde. Kleine dingen, zoals de manier waarop de afspraken voor de bezoeken tussen beide partijen geregeld werden, de feedback na elk bezoek, de planning voor het plaatsen en het wegnemen van het tuinbord, het feit dat alles zo piekfijn in orde was dat je na de bezichtigingen niet eens kon zien dat er iemand geweest was. Of de gigántische deurmatten die ze voorzien hadden tijdens de gietende openhuizendag, waardoor ons huis toch netjes bleef.”

“Ook als mens konden we Koen appreciëren”, vult het paar aan. “Heel wat makelaars komen langs met een dikke auto en gekleed in een chique pak, maar hij niet. We zouden trouwens nooit in zee gegaan zijn met iemand met wie het op menselijk vlak niet klikte. Tenslotte maak je die persoon deelgenoot van je privé, van een belangrijke stap in je leven. Het is Koen zijn verdienste dat hij een professionele werkwijze weet te combineren met een persoonlijke benadering.”

Dus ERA Janssens & Janssens krijgt een goed rapport? “We hebben hen intussen al aan anderen aangeraden, omwille van hun correcte en aangename manier van werken. Van ons krijgen ze een 8,7”, besluit Bart. Waarop Inge: “Ik zou toch 9 durven zeggen, want een 10 geef je niet, hè.” En ten slotte Bart: “8,7 is eigenlijk al 9, hè. Dus ja, een 9.”

www.dehoef.com