ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Louis en Denise Vanhoudt-Vanderhaegen

In februari 2012 beslissen Denise Vanderhaegen en haar neef Mario om de woning van hun overleden moeder, respectievelijk grootmoeder, te verkopen. De positieve commentaren die ze heeft onthouden van andere verkopers en kopers, zorgen ervoor dat Denise de zoektocht naar een vastgoedmakelaar overslaat en rechtstreeks contact opneemt met het kantoor van ERA Janssens & Janssens. Al even snel wordt de verkoopopdracht getekend.

“Het bezoek van Koen aan de woning bevestigde wat wij al eerder gehoord hadden, namelijk dat hij erg vriendelijk en correct is”, vertelt Louis Vanhoudt, Denises echtgenoot. “Je ondervindt eigenlijk zelf ook meteen dat hij zal doen wat hij op dat moment belooft”, vult Denise aan.

Oorspronkelijk lokt de woning best veel belangstellenden, uit wier feedback de eigenaars na een tijdje wel moeten concluderen dat de vraagprijs misschien iets te hoog gegrepen is. Het is een ruime en mooie woning, maar het feit dat het om een hoekhuis gaat, met bovendien een bijzondere indeling – de bovenverdieping werd verhuurd – brengt het besef met zich mee dat het geen evident pand is om aan de man te brengen. Of vrouw, want dankzij de Open Huizen Dag van oktober vindt het huis alsnog een nieuwe eigenares.

Intussen nemen Louis en Denise de beslissing om ook hun eigen woning, gelegen vlak tegen die van Denises moeder, te verkopen, en te gaan bouwen in, letterlijk, hun achtertuin. Begin juni datzelfde jaar schakelen ze opnieuw ERA Janssens & Janssens in om de verkoop in goede banen te leiden.

“We hebben geen moment getwijfeld”, herinnert Denise zich, “onder meer omdat we tevreden waren van de aanpak bij de verkoop van het huis van mijn moeder en over de vriendelijkheid waarmee Helene zich van die taak kweet. Nooit was iets te veel en geen enkel uur waarop je belde om te informeren, was te laat. Bezoeken aan de woning werden zo ingepland dat onze privacy gerespecteerd werd.”

Het huis van Louis en Denise haalt de Open Huizen Dag van oktober nét niet. Louis: “Nochtans waren alle voorbereidingen getroffen en was het al aangekondigd op de website en met een sticker op ons raam. Maar twee dagen vóór het zover was, kregen we ‘s avonds een telefoontje dat we het compromis mochten komen tekenen. We wisten dat er veel kandidaten waren voor die Open Huizen Dag en waarschijnlijk wilde de nieuwe eigenaar hen te vlug af zijn.”

Het koppel zou het makelaarskantoor meteen aan anderen aanraden. Denise vat samen waarom: “Koen en Helene zijn vlot en vriendelijk, ze zijn al hun beloften nagekomen en ze hebben de verkoop van beide huizen fantastisch afgehandeld. Ook daarna blijven ze meedenken. Zo belde Helene me tijdens de koude winterdagen om te zeggen dat we best de verwarming in het huis van mijn moeder zouden opzetten. Ook voor de koper zijn ze dus in de weer.” Louis is vooral onder de indruk van hoe Koen heeft weten te bewerkstelligen dat ze met het akkoord van de nieuwe eigenaar nog zes maanden in hun huis mogen blijven wonen tot de nieuwbouw klaar is.

Hun score dan voor de samenwerking met ERA Janssens & Janssens? “Van mij mag dat 10 zijn”, vindt Denise. Louis vindt dat net iets te veel. “Een 10 geef je niet, hè, een 9,5 is goed.” Waarop Denise: “Ik zou niet weten waar dat halve punt dan naar toe is. Nee, maak er maar 10 van (lachen).” En tot slot: “ O.K. dan, twee keer 10 van ons.”