ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Ann Flamend

Bij het begin van het academiejaar beslist Ann Flamend haar woning in Bekkevoort te verkopen. Aanleiding vormen de alsmaar toenemende rugklachten die het onderhoud van de tuin bemoeilijken en die het pendelen naar Hasselt, waar ze lesgeeft aan de Hogeschool, tot een lastige rit maken. Ze gaat op zoek naar een nieuwbouwwoning op fietsafstand van haar werk.

“Ik ben in Hasselt gaan kijken naar een kleiner huis, in de buurt van de school en het station. Tegelijkertijd heb ik een immobiliënkantoor gecontacteerd voor de verkoop van mijn woning. Het was een makelaar met wie mijn broer in het verleden zijn huis had verkocht en over wie hij heel tevreden was. Het was inderdaad een goed contact en het leek me een professioneel iemand. Maar, tijdens mijn zoektocht in Hasselt ontstond de gedachte dat ik mijn woning misschien wel zelf kon verkopen.”

Ann tekent uiteindelijk voor een projectwoning in Hasselt, en dat maakt de verkoop van haar eigen woning nu tot een prioriteit.

“ERA Janssens & Janssens scheen hier in de regio een mooie reputatie te hebben, dus om de vergelijking te kunnen maken heb ik ook met hen contact opgenomen. Ik moet toegeven dat het idee om het eerst zelf te proberen verkopen desondanks bleef groeien. Ik zou later nog altijd een beroep kunnen doen op een vastgoedkantoor. Het contact met Helene Janssens van ERA Janssens & Janssens was aangenaam. Zij leek me meteen efficiënt, eerlijk en realistisch. Na de schatting ben ik bij hen in het kantoor langsgegaan met bijkomende vragen over hun dienstverlening. De gedrevenheid en het commerciële talent waarmee Helene me toen hun service toegelicht heeft, deed mij beseffen dat de bemiddeling in vastgoed toch wel een expertise op zich is. Het werd me ook duidelijk dat emotionele betrokkenheid bij een woning een nadeel is voor de verkoop, dat dat iets is waar je beter nuchter en zakelijk mee omgaat. Meteen na het gesprek heb ik beslist de verkoop toch aan een immobiliënkantoor over te laten, en concreet, om met ERA Janssens & Janssens in zee te gaan.”

Geen eenvoudige beslissing nochtans. “Ik delegeer niet gemakkelijk dingen en laat niet snel iets los. Daarom was het voor mij ook een aangename ervaring dat ik door het gesprek met Helene dadelijk het gevoel had dat de verkoop van mijn huis delegeren het beste was dat ik kon doen. Het was een pak dat van mijn schouders viel.

Helene was heel erg betrokken, ze volgde de zaken schitterend op. Het gaf mij het veilige besef dat mijn huis in goede handen was. Ongeveer een week na het online zetten van de woning was er een eerste bezoekdag. Iets waar ik niet echt naar uitkeek, maar ik had weer het gevoel dat ik alles aan haar kon overlaten. Zij begeleidde de mensen op een heel fijne en professionele manier. Ook over de onderhandelingen en dergelijke hield ze me goed op de hoogte. Je krijgt sterk de indruk dat ze alleen maar met jouw huis bezig is, wat natuurlijk niet zo is. Op dat ogenblik zie je ook dat ze het engagement dat ze je belooft tijdens haar verkoopgesprek, effectief nakomt. Enfin, enkele dagen na die eerste bezoekdag was mijn woning verkocht. De planning was dat ze een tijd later zou opengesteld worden tijdens de Open Huizen Dag, maar die hebben we dus niet meer gehaald.”

Ann noemt zichzelf een heel kritisch iemand. Dat belooft dus voor de puntenscore die ze veil heeft voor ERA Janssens & Janssens? “Als ik Helene Janssens in haar functie van vastgoedmakelaar zou moeten typeren, dan zou ik dat doen als iemand die heel professioneel en gedreven werkt voor een goed resultaat, en die haar engagement van A tot Z nakomt. Ik geef haar absoluut een 10, hoewel ik vanuit het onderwijs weet dat daar veel criteria aan verbonden zijn en dat het geen evidente score is.”