ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Erna Seghers & Luc Allard

In de achterhoofden van Erna Seghers en haar partner Luc Allard sluimert het idee om ooit te investeren in een appartement waar ze in alle comfort hun oude dag kunnen doorbrengen. Het is niet hun intentie dat voornemen op korte termijn te realiseren, maar een kleine erfenis voor beiden en een bezoek van Erna aan een vriendin brengen sneller dan verwacht de bal aan het rollen.

“Een vriendin van mij had haar appartement in Residentie Herenthuys in Herent op plan gekocht”, vertelt Erna. “Toen ik er vorig jaar op bezoek ging, wist ze dat er in het gebouw nog twee flats te koop waren. Ze was vol lof over de aannemer, de notaris en de vastgoedmakelaar, en over de afwerking en de service. Omdat ik zo benieuwd was, hebben we op een zaterdagochtend met Koen Teeuws van ERA Janssens & Janssens, de makelaar in kwestie, afgesproken voor een bezichtiging van beide appartementen.”

“Het was voor ons meteen hét van hét”, gaat Luc verder. “Ruime appartementen, laatste nieuwe technologie, alles in orde. Op tien minuten tijd was de zaak beklonken en een paar dagen later het compromis getekend. Het appartement was ook snel verhuurd door ERA Janssens & Janssens, iets wat niet echt tot hun takenpakket behoort, maar wat ons als een extra service werd aangeboden.”

Begin 2012 beslist Erna, die eigenaar is van een studio in Leuven, om het flatje te verkopen. Ze wil zo het risico op kosten voor grote renovatiewerken vermijden. Haar hoop is om het na een stevige opknapbeurt aan dezelfde prijs te kunnen verkopen als ze het zes jaar eerder heeft gekocht. 

“Ten tijde van de aankoop van het appartement hadden we Koen al ingelicht dat ik die studio ooit van de hand zou doen”, stelt Erna. “We hielden toen al rekening met hem als verkopende makelaar, omdat we direct alle vertrouwen in hem hadden en honderd procent tevreden waren over zijn dienstbaarheid, zijn correctheid, de manier waarop hij ons had geïnformeerd. Hij reageerde absoluut niet opdringerig.” Luc beaamt dat. “Zeer zeker niet. Hij heeft ons ingelicht over de marktsituatie en onze mogelijkheden, waaronder ook verder verhuren. Hij probeerde ons zijn diensten niet aan te smeren, maar bleef neutraal. Toen we de knoop hadden doorgehakt, is hij het studiootje komen schatten. Zijn voorgestelde vraagprijs lag hoger dan wat wij verwacht hadden, wat we apprecieerden, maar wat ons ook meteen deed vrezen dat het wel eens lang te koop zou kunnen staan. Onterecht, want veertien dagen later was het verkocht.”

De samenwerking is dus voor herhaling vatbaar? “Absoluut. ERA Janssens & Janssens mag ook ons huis verkopen als de tijd rijp is. Stel dat je je woning uit de hand verkoopt, wat een geloop is dat niet, met al die attesten en andere paperassen? Bij wie moet je waarvoor precies zijn, en zijn het geen charlatans met wie je te maken krijgt? Nee, Koen heeft ons de perfecte juridische ondersteuning geboden. ERA Janssens & Janssens heeft ook een team van externen met wie ze samenwerken op basis van vertrouwen. Ons gevoel zegt dat ieder van die partners op hetzelfde topniveau werkt, fouten worden niet geduld. De Wet van Murphy, die bestaat voor hen niet: er mág gewoon niks verkeerd gaan. Iemand die niet professioneel werkt, mag duidelijk geen deel uitmaken van die groep.”

“En wat een dossiers! Die kwaliteit kom je niet snel tegen: goed gestructureerd, alle wettelijke bepalingen duidelijk opgenomen, mooie foto’s. Je zou haast kunnen stellen dat ERA Janssens & Janssens de grote broer is die je beschermt. Je kunt op je twee oren slapen, want ze kennen de markt, de prijzen, ze hebben een database van potentiële klanten, de logistiek en de skills. Erna’s vriendin was in het begin zo enthousiast dat we dachten dat ze overdreef, maar nu denken wij er precies hetzelfde over. Het klinkt ongelooflijk, maar we hebben niks aan te merken. We kregen zelfs koffie en hij was warm, zet dat er ook maar bij (lachen). Serieus, je mag blindelings op ERA Janssens & Janssens vertrouwen. Ze doen hun huiswerk correct, en dat verdient een 10 op 10.”