ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Denis en Martine Aerts-Swinnen

Denis Aerts en zijn vrouw Martine Swinnen spelen al een tijdje met het idee om hun woning in Scherpenheuvel te verkopen. Het koppel heeft nog zoveel plannen, maar het onderhoud van hun gazon en groentetuin staat andere en leukere dingen in de weg. Ook zoon Nick geeft de voorkeur aan zijn vader op de mountainbike in plaats van achter de grasmachine. In februari 2011 maken ze hun voornemen concreet: het huis aan de Mercuriuslaan komt te koop.

Denis vertelt: “We zijn eerst op zoek gegaan naar een koopwoning. Zo stuitten we twee keer op een huis waarvan de eigenaars al iets nieuws hadden gekocht en daarbij een overbruggingskrediet waren aangegaan in afwachting van de verkoop van hun eigen woonst. Die huizen stonden al een tijdje op de markt. We hebben toen beslist om ons initieel plan te laten varen, omdat wij het financiële risico niet wilden nemen. Dus, we hebben een appartement gehuurd en we zijn er meteen in getrokken.”

“Daarna zijn we naar een makelaar gegaan die we kenden en die heeft ons huis in portefeuille genomen. Het heeft dan ongeveer een jaar te koop gestaan. In het begin was er wel wat interesse, maar de laatste maanden viel de belangstelling compleet weg. Noch de makelaar, noch wij hebben er een verklaring voor waarom onze woning niet verkocht geraakte. We kunnen echt niks bedenken.”, aldus Martine.

“Koen van ERA Janssens en Janssens was destijds ook langs geweest en we hebben hem opgebeld met de vraag of hij alsnog ons huis wilde verkopen.”, gaat Denis verder. “Vervolgens hebben we de samenwerking met de vorige makelaar stopgezet, zijn de paperassen in orde gebracht en werden er nieuwe foto’s van de woning genomen.“ Martine is nog altijd onder de indruk: “Práchtige foto’s waren dat, écht heel mooi.”

“Een paar dagen nadat het huis te koop gesteld werd, waren er al bezoekers en een paar dagen later nog eens.”, vervolgt Martine. “Het volgende telefoontje van ERA Janssens & Janssens was er eentje om te zeggen dat het verkocht was. Het heeft bij hen nét geen maand te koop gestaan.”

Dat het zó snel zou gaan, daar had het koppel niet op gerekend. “We waren al een paar keer op verkenning geweest tijdens hun Open Huizen Dagen hier in de regio en we hadden al eens een bezichtiging van een woning meegepikt in de periode dat we zelf nog op zoek waren. We herinneren ons nog een huis dat door ERA Janssens & Janssens voor een bezoek was opengesteld en waar het net een bedevaartsoord leek. Het was daar een komen en gaan van mensen. Als je zelf verkoopt, krijg je ook meer aandacht voor de verkoopevolutie van andere panden. Wij merkten zo op dat de huizen via ERA Janssens & Janssens doorgaans sneller verkocht worden. Waarschijnlijk zitten zij juist qua prijs, terwijl anderen er misschien eerst nog wat bij doen om dan weer te kunnen zakken. Zij maken altijd eerst een vergelijkende marktanalyse.

Ze hebben ons aangenaam verrast, kwestie van hoe alles tot in de puntjes georganiseerd is. Ze hebben ook een zekere uitstraling. Als je bijvoorbeeld hun reclameblaadjes bekijkt, die spreken echt aan. Je bent automatisch geneigd om die panden ook op computer te gaan bekijken.
“Hun professionaliteit zal ons altijd bijblijven.”, zegt Denis. “Als je het kantoor binnenkomt, valt meteen op hoe gemotiveerd iedereen is. Iedereen is er erg behulpzaam en vriendelijk en ze laten je duidelijk voelen dat ze allemaal hetzelfde doel nastreven: de verkoop van jouw woning. Dat is uitzonderlijk.”

Houden ze het kantoor in het achterhoofd, zouden ze ooit nog plannen hebben om te verkopen? “Ik denk dat ze van vóór blijven zitten.”, lacht Denis. “Ik zou de mensen aanraden: doe geen domme dingen en ga direct naar ERA Janssens & Janssens. Van ons krijgen ze zeker een 9.”