ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Bruno en Inge Lambrechts-Symons

In 2006 kopen Bruno Lambrechts en Inge Symons een huis aan de Eenmeilaan in Kessel-Lo. Het is een toffe woning die mits wat verbouwingswerken perfect is voor het jonge koppel. Maar als zelfstandige, gespecialiseerd in boomverzorging, wordt Bruno na een tijdje geconfronteerd met het gebrek aan professionele uitbreidingsmogelijkheden.


“Het grootste deel van mijn machinerie staat momenteel nog bij mijn ouders in Lubbeek.”, begint Bruno zijn verhaal. “Ik kom daar dus geregeld in de buurt en op een dag passeerde ik een bouwgrond die er te koop stond via ERA Janssens & Janssens. Ik ben eerst zelf op verkenning getrokken op hun website, onder andere om de plannen en voorschriften in te kijken. Daarna heb ik het idee om te bouwen besproken met mijn vrouw. Vervolgens hebben we contact opgenomen met het vastgoedkantoor. We wilden een beter beeld over hoe de eventuele verkoop van ons huis zich financieel zou verhouden tot de aankoop van de bouwgrond in combinatie met een nieuwbouwwoning. We wilden niet over één nacht ijs gaan. De laatste twee jaren hebben we immers al veel gerenoveerd, vooral omdat we nooit de intentie hadden om hier weg te gaan.”

“Koen van ERA Janssens & Janssens is ons huis komen schatten,” vult Inge aan, “zodat we ons budget kenden voor de eventuele aankoop van de grond. Dat draaide positief uit, beter dan we verwacht hadden. We hebben dan eerst de bouwgrond gekocht en daarna de verkoopopdracht voor ons huis getekend. Een dikke drie weken later was het al verkocht: op 26 maart stond het op de website, vijf dagen later volgde de eerste bezoekdag en op 20 april is het compromis getekend. Koen had ons vooraf gezegd dat we rekening moesten houden met een gemiddelde verkooptermijn van twee à drie maanden, maar het is dus een pak sneller gegaan.”

Inge en Bruno zijn uitermate tevreden over het kantoor. “Ze hebben een geweldig goed systeem uitgedokterd, waarbij alles mooi op elkaar aansluit: van fotoreportage, website, borden plaatsen tot foldertjes, het zit allemaal logisch in elkaar. Soms zie je huizen die al online staan, maar waar voor het overige nog niks in orde is. Wij kregen vooraf een link doorgestuurd zodat we de voorstelling van onze woning in avant-première konden bekijken. Die 360°-presentatie is trouwens erg knap. Ze heeft er volgens ons echt toe bijgedragen dat er zoveel interesse was voor ons huis. De organisatie van de bezoekdagen nemen ze ook volledig voor hun rekening, zodat je niet de hele tijd zelf gastheer moet spelen. Je hoort wél vooraf hoeveel mensen er langskomen en nadien krijg je feedback over de reacties van de bezoekers, positief én negatief. Zo weet je te allen tijde hoever het staat met de verkoop.”
Was het hun eerste kennismaking met het kantoor? “Ik werk bij een notaris, dus ik kende hun reputatie al wel een beetje”, zegt Inge. “Bart & Mia, kennissen van ons, hebben via ERA Janssens & Janssens hun woning in Scherpenheuvel verkocht en zij waren ook héél tevreden”, vult Bruno aan. “Maar dat waren niet de enige redenen waarom we voor hen gekozen hebben. Als zelfstandige kom ik dagelijks in contact met mensen en je voelt wel of je met iemand zaken wil doen of niet, of je met de persoon in kwestie overeenkomt. Meestal heb ik het bij het rechte eind. Koen maakte een heel professionele eerste indruk en hij toonde dat hij van aanpakken weet. Het zat goed. We zouden meteen opnieuw via hen verkopen en hebben hen intussen al aangeraden aan andere mensen. Een cijfer van 1 tot 10? Voor ons mag dat een 10 zijn. Als koper én verkoper hebben we niks aan te merken. Alles in orde.”