ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Filip en Linda De Waele-Baute

Na een zoektocht van meer dan anderhalf jaar stuiten Linda Baute en haar man Filip eindelijk op een woning die hen echt kan bekoren en die onder andere voldoet aan de vereisten om er Linda’s zaak in onder te kunnen brengen. De handtekening is snel gezet en er wordt een overbruggingskrediet aangegaan, want hun huidige woning moet nog verkocht worden…

“Ik ken het team van ERA Janssens & Janssens en hun manier van werken al langer en ik wist tot welke resultaten zij in staat zijn, dus voor mij was een uitgemaakte zaak dat ik bij hen zou gaan aankloppen om ons huis te verkopen”, begint Linda.

“Eind oktober hebben we contact met hen opgenomen voor een verkennend gesprek en een schatting. Koen kwam toen met het idee om te werken met een vanafprijs. Ik wist in grote lijnen wat dat inhield, namelijk dat er een prijs zou worden vooropgesteld die als uitgangspunt zou gelden voor een veiling via eenmaal-andermaal.be. Potentiële kopers kunnen dan onder begeleiding van de betrokken makelaar je huis bezoeken en op een welbepaald tijdstip bieden via de veilingsite. Samen met de makelaar bepaal je vooraf een minimale verkoopprijs die hoger moet liggen dan de vanafprijs. Als er bezoekers zijn die de veiling niet willen afwachten en al eerder een bod willen doen, dan kan dat. Het is de verkoper die beslist of hij het uitgebrachte bod wilt aanvaarden, eens de minimumverkoopprijs overschreden is.”

Hoewel ze Koen vertrouwde dat haar woning zich in een prijscategorie bevond die het doorgaans goed doet op de veiling, stond Linda niet meteen te springen voor het idee.

“Ik kende het principe immers wel, maar ik kon moeilijk inschatten in hoeverre het geïnteresseerde kopers zou kunnen afschrikken, omdat zij misschien niet vertrouwd waren met eenmaal-andermaal. Het kon voor hen een
drempel zijn, hè. We hebben het er dan toch maar op gewaagd.”

Een goede beslissing, zo blijkt, want zodra de woning op 14 november online gaat, mét een vanafprijs, is de belangstelling meteen vrij groot.

“ERA Janssens & Janssens heeft drie bezoekdagen georganiseerd en de reacties waren positief. Daarop zijn er een aantal biedingen gevolgd en aangezien we ons konden vinden in het uiteindelijke bod dat boven de mimimumverkoopprijs lag, hebben we beslist om het te aanvaarden en de veiling te annuleren. Op 1 december, na amper twee weken, is het compromis getekend.”

Mogen we daaruit concluderen dat Linda en haar echtgenoot tevreden klanten zijn?

“Absoluut. Omdat ik hun professionaliteit en reputatie al kende, dacht ik niet dat ze me nog konden verrassen. Maar kijk… Ze wisten bijvoorbeeld dat wij een overbruggingskrediet hadden lopen, dus hadden ze er bij de, overigens knap samengestelde, verkoopovereenkomst al voor gezorgd dat de akte op redelijk korte termijn verleden zou worden. Eigenlijk hebben wij niet meer moeten doen dan er voor zorgen dat het huis verkoopklaar was en dat de bezoeken ongestoord konden verlopen. That’s it.

We zouden kunnen zeggen dat ze bijvoorbeeld maar een 9,5 op 10 krijgen, omdat de perfectie niet bestaat. Maar, aangezien ze er in geslaagd zijn om onze verwachtingen in te lossen, zelfs te overtreffen, en we geen plannen hebben om ons huis morgen opnieuw te verkopen en te checken of het nóg beter kan, krijgen ze toch die 10.”