ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Louis en Ghislaine Boffé-Swinnen

Louis en Ghislaine Boffé-Swinnen leken stevig geworteld in Neerlinter. Toch besliste het koppel bij het aanbreken van 2008 naar Leuven te verhuizen. Ze vonden er een gezellig appartement in de binnenstad en ERA Janssens & Janssens mocht hun woning verkopen.

“We hebben 47 jaar, even lang als we getrouwd zijn, in de Kwadestraat gewoond,” vertelt Ghislaine, “maar het huis was voor ons te groot geworden en we wilden rustig van onze oude dag gaan genieten.” Dat de Vlaams-Brabantse hoofdstad daarbij hun nieuwe thuisbasis zou worden, stond al een tijdje vast. “Hier voelen we ons in ons sas”, zegt Louis, “we hebben hier veel kennissen en er valt in Leuven altijd wat te beleven.”

Het paar probeerde zijn woning eerst via een andere weg aan een nieuwe eigenaar te helpen, maar toen dat niets opleverde, kwamen ze bij ERA Janssens & Janssens terecht.

Ghislaine: “De zoon van mijn broer had via hen een huis gekocht en hij was heel tevreden. En een vriendin van mijn zus heeft via hen verkocht.” Dus namen Ghislaine en Louis op hun beurt contact op met het kantoor. Louis: “Koen kwam vrijwel meteen langs. Onze eerste indruk van hem was direct honderd ten honderd…, nee honderdentien ten honderd. Hij draaide niet rond de pot en de vraagprijs die hij voorstelde, leek ons eerlijk en correct. De zaak was snel beklonken. Vervolgens namen ze prachtige, professionele foto’s van ons huis, zetten een bord in de voortuin, brachten onze buren op de hoogte, gaven ons tips om ons huis zo goed mogelijk te presenteren en organiseerden de bezoeken”, vervolgt Ghislaine. Ze verzorgden ook alle administratie, inclusief de opname van de meterstanden en de afspraken met de notaris. Zelf hebben we niks of niks moeten doen…, alleen tekenen."

Ook de eigenlijke verkoop verliep vlot, vindt het koppel. “Begin februari werd onze woning te koop gesteld en einde maart was het compromis al getekend.”

Ghislaine en Louis zijn het er over eens: “Koen en Helene zijn mensen die leven voor hun zaak en die oprecht zijn in de omgang. Hun medewerkers zijn trouwens al even vriendelijk. We zouden onmiddellijk opnieuw voor hen kiezen bij de verkoop van een woning en we raden hun dienstverlening dan ook aan iedereen aan.”

Bijna in koor besluiten ze: “We kunnen de samenwerking met ERA Janssens & Janssens alleen maar omschrijven als SUPER! Kort en goed: 10 op 10, kan niet beter!”