ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Luc en Leen Nijs-Crabbé

Luc en Leen Nijs-Crabbé zijn na een bezoek aan de Dominicaanse Republiek verknocht aan het Caribische eiland en nog vóór ze weer thuis zijn, is de knoop doorgehakt: ze gaan er wonen. Leen wil ginder haar steentje bijdragen aan het vrijwilligersproject Guali. Dat wordt geleid door de Belgische kinderarts Lien Meyns die mobiele raadplegingen voor kinderen houdt in de bergdorpjes van de grensstreek met Haïti. Samen met Luc wil Leen er ook ooit een citrusplantage runnen, met een gastenkamer voor vrienden en familie of als logistieke ondersteuning voor andere vrijwilligers. Liefde op het eerste gezicht dus. Maar wat met hun huis in Betekom? ERA Janssens & Janssens brengt raad… en daad.

“Oorspronkelijk was het onze bedoeling om het er een jaartje te gaan proberen, een sabbatjaar in te lassen”, begint Luc. “We speelden met het idee om in die periode iemand in ons huis te laten wonen. Omdat we daarover toch eens van gedachten wilden wisselen met iemand die thuis is in de materie, maakten we een afspraak met ERA Janssens & Janssens. We kenden het kantoor door zijn aanwezigheid in het straatbeeld, maar het contact kwam er door het flyertje dat in onze brievenbus was beland. Normaal gaan reclamemailings hier meteen richting vuilnisbak, maar dat exemplaar lag hier te blinken. Alsof het zo zijn moest. ”

“We gingen uit van een verkennend gesprekje, letterlijk tussen de soep en de patatten”, vult Leen aan, “want ik herinner me nog dat ik stond te koken. Maar, een uur later werd alles redelijk concreet. Koen Teeuws had intussen de waarde van ons huis geschat en we hadden de voor- en nadelen van verhuur ten opzichte van verkoop besproken. Het werd verkopen. We hebben zelfs geen moeite meer gedaan om een andere makelaar te contacteren. Wij gaan immers altijd af op ons buikgevoel en dat zei dat het goed zat. Mochten we niet meteen zo’n vertrouwen in Koen hebben gehad, ja dan... ”

“Daarna is alles in een enorme stroomversnelling terecht gekomen”, vervolgt Luc. “Eind februari zijn we teruggekeerd van de Dominicaanse Republiek. Na ons gesprek begin maart vond Koen het een goed idee om onze woning kort daarop al te laten deelnemen aan de Open Huizen Dag, omdat je dan op één dag veel mensen bereikt. Ze schrijven ook de mensen uit hun bestanden aan, van wie ze weten dat die naar een dergelijke woning op zoek zijn. Je krijgt dus veel minder puur nieuwsgierige mensen over de vloer. Het als verkoper allemaal zelf organiseren, wanneer je je huis bijvoorbeeld uit de hand te koop stelt, zou in ons geval een nachtmerrie geweest zijn, want intussen hadden we al een ticket geboekt om op 4 april opnieuw voor drie maanden te vertrekken. We hebben het huis aan de hand van de tips die we van ERA Janssens & Janssens kregen nog in allerijl klaargestoomd voor de Open Huizen Dag, met een likje verf hier en wat aanpassingen daar, en het werd een succes. Dertien koppels hebben onze woning bezocht. Op vier, vijf dagen was de verkoop rond, nét voor ons vertrek.”

Luc en Leen ervaren de samenwerking met ERA Janssens & Janssens als heel positief en onthouden vooral het engagement van zaakvoerder Koen. “Koen is heel professioneel, maar tegelijk heel betrokken. Het is geen familiaire relatie, maar het valt wel op dat hij er erg mee bezig is, dat het dossier direct in handen wordt genomen. Hij is kordaat en staat echt aan de kant van de verkoper. Hij werkt ook heel gestructureerd en het stappenplan staat op papier. Dat geeft rust. Je beseft dat je er een bepaalde som voor betaalt, maar er staat iets tegenover. Mochten we ooit terugkeren naar België en opnieuw kopen en/of verkopen, dan zouden we nog altijd niet gaan makelaarshoppen. Zo zijn we niet. Een goed plan mag je nooit veranderen. Hen aanraden aan anderen? Zo zijn we dan weer wél (lachen).

Een cijfer? Wat ons betreft een 9 of een 9,5.”

www.guali.be