ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Yvon Theys

Yvon Theys is een vrouw die weet wat ze wil. Twijfelen is aan haar niet besteed en haar karakter wordt getypeerd door vastberadenheid. Ze heeft dan ook weinig moeite met de beslissing om na nauwelijks tien jaar haar woning, waar ze zoveel in heeft geïnvesteerd, opnieuw te verkopen. Haar keuze voor ERA Janssens & Janssens is zelfs lang daarvoor al gemaakt…

In 2001 verruilt Yvon haar appartement in Heverlee voor een huis in het landelijkere Scherpenheuvel-Zichem, dat ze dankzij een grondige renovatie weet om te toveren tot een echt juweeltje. Toch klinkt minder dan een decennium later weer de lokroep van het stadsleven en Yvon oppert dat als ze ooit nog eens wil verhuizen, het nu of nooit is. Dat ze de verkoop van haar woning in handen van ERA Janssens & Janssens zal geven, is voor haar een uitgemaakte zaak.

“Het klinkt misschien gek, maar lang vóór het idee om te verkopen in me opkwam, zat ERA Janssens & Janssens al in mijn achterhoofd. Ik kende de makelaars helemaal niet, maar overal in de omgeving werd ik zo dikwijls geconfronteerd met hun TE KOOP-borden en -pijlen, dat eventuele andere vastgoedkantoren mij zelfs niet meer opvielen. Het werd een soort fixatie, ik voelde gewoon dat ik bij hen moest zijn.”

Wanneer van de ene op de andere dag - zelfs haar beste vrienden zijn niet op de hoogte - de knoop is doorgehakt, maakt Yvon meteen een afspraak in Tielt-Winge.

"De mijnheer van het kantoor kwam heel sympathiek over, heel rechtuit ook in zijn manier van spreken. Hij ging akkoord met de vraagprijs die ik voor ogen had, omdat die naar zijn professioneel oordeel realistisch was.”
En ze krijgen gelijk, want twee weken later is het huis verkocht.

“Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt! Ik had al eerdere ervaringen met makelaars, maar deze springen er toch echt uit. Niks heb ik moeten doen! Ze hebben in eerste instantie hun bestaande klanten laten weten dat mijn huis te koop kwam en één van hen is effectief de koper geworden. Het is trouwens iemand die ook al via het kantoor verkocht had, meerdere keren zelfs. Ik was ook verrast dat de mensen hier in de straat een kaartje in de bus kregen met de aankondiging dat ze nieuwe buren zouden krijgen. Maar, het gaat nog verder dan dat. Weet je dat toen mij door kennissen mijn nieuwe appartement in Diest werd aangeraden, de mensen van ERA Janssens & Janssens met het verkopende kantoor contact hebben opgenomen om de onderhandelingen te voeren in mijn naam en dus in mijn voordeel? Zelfs een concurrerende makelaar gaf ooit vlot toe dat hij vertrouwd was met hun goede reputatie.”

Yvon is, naar eigen zeggen, dan ook 200% tevreden over de samenwerking.
“Het zijn mensen die volledig gaan voor hun job en voor degenen met wie ze werken. O.K., ze moeten er wel hun boterham mee verdienen, maar ik weet zeker dat, als mijn huis nog niet verkocht zou zijn geweest, ze er nu nog altijd even hard hun best voor zouden doen. Je kunt hen voor 100% vertrouwen. Ikzelf zou zo opnieuw voor hen kiezen. Ik zeg trouwens tegen iedereen dat ze bij ERA Janssens & Janssens moeten zijn voor de verkoop van een woning. Ze zullen via mij zeker nog nieuwe klanten krijgen.”

Overtuigd besluit ze: “Het zijn ongetwijfeld de meest professionele verkopers. Er is niks op af te keuren. Ik geef ze een 10 op 10.”