ERA Janssens & Janssens

kandidaat-kopers in de ERA-wachtzaal. Wie zoekt uw woning?

Het verhaal van Hilaire en Elza Delvaux-Blockx

Wanneer zijn moeder in juli 2009 overlijdt, erft Hilaire Delvaux als enige zoon haar woning in Kortenaken. Omdat verhuren voor hem en zijn echtgenote Elza Blockx geen optie is, beslissen ze het huis meteen te koop te stellen. In eerste instantie willen ze dat zelf proberen…

Hilaire: “Ik heb het huis op internet geplaatst en zelf een prijs bepaald. Veel te hoog, want ik had totaal geen benul van de waarde van dat soort woningen in die regio (nvdr: Hilaire en Elza wonen al 36 jaar in Machelen). Op de advertentie kwam weinig reactie, welgeteld twee telefoontjes om naar de prijs te informeren.“

Het echtpaar trekt daaruit de conclusie dat ze misschien beter een makelaar in de arm zouden nemen, en ze voegen de daad bij het woord.
Hilaire: “We hingen een papier op aan het huis, met daarop ‘TE KOOP’ en ons telefoonnummer. Dat lokte opnieuw enkele reacties uit van mensen die alleen maar de prijs wilden weten – die we al een beetje hadden laten zakken – en van enkele makelaars die zogezegd interesse hadden, maar het toch lieten afweten.”

Ook Helene van ERA Janssens & Janssens heeft het huis opgemerkt en ze neemt contact op met Hilaire. Ze komen overeen dat wanneer de advertentietermijn op het internet ten einde loopt, de verkopers een afspraak zullen maken in het kantoor in Tielt-Winge.

“Ik was voordien bij de notaris, die we nog kennen van de zitdagen in de toenmalige staminee van mijn moeder, en hij had me ERA Janssens & Janssens aangeraden. Hij sprak uit eigen ervaring, maar kon ook positieve bevindingen van anderen aanhalen. Hij zei ons dat ze heel goed werk leverden. Ik ben daarna eerst nog eens op het internet gaan surfen, maar uiteindelijk heb ik toch voor ERA Janssens & Janssens gekozen, omwille van de lovende commentaren.”

Helene heeft de woning intussen bezocht en op basis van een regionaal marktonderzoek stelt ze een nieuwe prijs voor. Het contract wordt getekend en in een volgende fase krijgt het huis verschillende geïnteresseerden over de vloer, waaronder meerdere potentiële kopers.
“Het was vrij snel bijna verkocht”, stelt Elza, “maar die deal ging uiteindelijk niet door. En dan stonden we ineens aan de vooravond van een strenge winter. In de tussentijd had het huis wél kunnen deelnemen aan de nationale ERA Open Huizen Dag. Uit de opmerkingen van bezoekers hadden we geleerd dat de prijs misschien nog nét ietsje te hoog gegrepen was voor het doelpubliek. Dat advies hebben we ter harte genomen en eind januari was de verkoop een feit.”

“Wij hebben met ERA Janssens & Janssens een overeenkomst gesloten, omdat we vanaf het eerste moment overtuigd waren van hun oprechte interesse voor het huis, en van hun inzet, wat niet van elke makelaar gezegd kan worden. We zijn tevreden over hun spontaniteit en de goede samenwerking, en zouden direct opnieuw met hen verkopen”, besluit Hilaire.

“Bovendien zijn ze heel, heel vriendelijk. Ook op dat vlak is het een aanrader”, voegt Elza er nog aan toe. “Voor ons is het een 9 op 10, echt waar, op elk vlak.”